Komentara: 0
Pregleda: 1999

"Dosije F" u Art bioskopu "Aleksandar Lifka"

20.09.2012. u 17:36h
Izvor: RTV Yueco
U Art bioskopu “Aleksandar Lifka” sinoć je prikazan autorski film “Dosije F” multimedijalne umetnice Milice Repac, kao i njena izložba crteža. Po rečima direktorke ove institucije Subotičani rado posećuju bioskop čemu u prilog ide i činjenica da “Lifka” za 7 meseci beleži posetu od preko 10.000 posetilaca.
"Dosije F" u Art bioskopu "Aleksandar Lifka"

Subotičanka Milica Repac sinoć je u foajeu Art bioskopa “Aleksandar Lifka” izložila crteže iz modne kolekcije “Mimi Lilly” na kojima su joj glavna inspiracija vanzemaljci. Upriličena je i projekcija Milicinog filma “Dosije F” nastalog pre 10 godina. Ovaj film je dobio nagradu za najbolju filmsku priču na Festivalu kratkih filmova u Subotici. Ova mlada multimedijalna umetnica smatra da je postojanje art bioskopa u našem gradu izuzetno značajno za mlade, neafirmisane umetnike.

Direktorka Art biokopa “Aleksandar Lifka”, Viktorija Šimon Vuletić kaže da je njeno opredeljenje da napravi svojevsrnu retrospektivu filmova sa Jugoslovenskog festivla jeftinog filma, i da prikaže ostvarenja mladih Subotičana nastala u filmskim radionicama koje su nekada postojale.

Art bioskop “Aleksandar Lifka” ima 66 sedišta. Tokom nedelje se prikazuju umetnički filmovi, a vikendom komercijalni. Da su Subotičani željni gledanja filmova u bioskopima pokazuje i činjenica da ovaj bioskop za 7 meseci beleži 10.000 posetilaca.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1999
Povezane teme

Art Bioskop Lifka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.