Komentara: 4
Pregleda: 10981
Foto

Donirano specijalizovano vozilo za decu Doma "Kolevka"

03.06.2016. u 15:38h > 19:45
Izvor: Subotica.com
Domu „Kolevka“ predstavnici nemačke organizacije ASB iz Bavarske uručili su donaciju u vidu specijalizovanog vozila za prevoz dece sa smetnjama, čija je vrednost oko 15 hiljada evra.
Donirano specijalizovano vozilo za decu Doma "Kolevka"

Direktoru Doma za decu „Kolevka“ ključeve vozila je uručio poslanik parlamenta nemačke savezne pokrajine Bavarske, Hans Ulrih Fafman, koji je ujedno i predsednik Upravnog odbora ASB-a Bavarske. On je istakao da je donacija izraz prekogranične solidarnosti, koja je neophodna kada su korisnici deca.

- Kada su deca u pitanju važno je da im se pruži  infrastrukturna i druga pomoć za dalji razvoj. Nadam se da će im ovo vozilo bar na neki način pomoći. Neophodno je da kada dođe do teških situacija ljudi jedni drugima i preko granice pomažu, jer niko ne može da pruži pomoć kao lokalna zajednica jedna drugoj- kaže Hans Ulrih Fafman.

Donirano specijalizovano vozilo za decu Doma "Kolevka"

Specijalizovano vozilo će se koristiti za  prevoz 25 dece smeštenih  u Domu  „Kolevka“ do  Osnovne i srednje škole „Žarko Zrenjanin“, kao i mališana sa teritorije grada koji koriste uslugu Dnevnog boravka ove ustanove.

- Nama je ova donacija izuzetno značajna. Vozilom će se vršiti prevoz predškolaca i đaka koji su stacionirani u „Kolevci“, kao i korisnika dva boravka za decu i odrasle. Oko 25 mališana sa teritorije grada dolazi svakodnevno  u Dnevni boravak, a Dnevni boravak za odrasle u Banijskoj ulici ima oko 40 korisnika- kaže direktor Doma za decu „Kolevka“, Nenad Kozomora.

Donacija je realizovana uz podršku organizacije „Inicijativa za razvoj i saradnju“ iz Srbije, koja je mališane obradovala paketićima slatkiša i igračaka.

Donirano specijalizovano vozilo za decu Doma "Kolevka"

Izvor: Subotica.com
Uručenje specijalizovanog vozila za prevoz dece ometene u razvoju Uručenje specijalizovanog vozila za prevoz dece ometene u razvoju Uručenje specijalizovanog vozila za prevoz dece ometene u razvoju Uručenje specijalizovanog vozila za prevoz dece ometene u razvoju Uručenje specijalizovanog vozila za prevoz dece ometene u razvoju Uručenje specijalizovanog vozila za prevoz dece ometene u razvoju Uručenje specijalizovanog vozila za prevoz dece ometene u razvoju Uručenje specijalizovanog vozila za prevoz dece ometene u razvoju
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 10981
Povezane teme

kolevka

deca iz kolevke

dom za decu ometenu u razvoju kolevka

donacija kolevka

nenad kozomora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.