• Pregleda: 1569

Donirane knjige deci iz "Kolevke"

Pet izlagača sa Sajma knjiga, koji se održava kod Gradske kuće, donirali su knjige u vrednosti od 25 hiljada dinara deci koja borave u Domu za decu ometenu u razvoju "Kolevka".
Donirane knjige deci iz "Kolevke"

Izlagači sa Sajma knjiga već drugi put daju donaciju nekoj od institucija u Subotici zahvaljujući saradnji sa lokalnom samoupravom, koja im ne naplaćuje korišćenje prostora za održavanje sajma.

- Saradnja između lokalne samouprave i izdavača se zasniva na tome što oni za vreme trajanja Sajma ne plaćaju naknadu i u to ime doniraju knjige, ovoga puta "Kolevci" - objasnila je Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje.

Svaka izdavačka kuća donirala je deci "Kolevke" naslove po izboru, u vrednosti od po pet hiljada dinara.

- Donacija će značiti mnogo našim stručnim radnicima, kao i deci, kojima će ulepšati svakodnevicu. Dobili smo basne, bajke, slikovnice, koje su prilagođene njihovim mentalnim kapacitetima i uzrastu dece - zahvalila se Aleksandra Dakić, socijalna radnica Doma za decu ometenu u razvoju "Kolevka".

Sajam je ove godine okupio pet izlagača, a ljubitelji knjiga njihovu ponudu mogu pogledati do 19. marta, svakog dana od 9 do 20 časova. Kao i svake godine, izdavači su pored novih naslova, za čitaoce pripremili i sajamske popuste.

- U ponudi je baš veliki izbor knjiga, sve su knjige na popustu. Ima dosta dečijih knjiga, kao i romana koji su nedavno izašli iz štampe. Ima dosta knjiga iz psihologije, kao i velikih enciklopedija, tako da svako na Sajmu može da izabere knjigu koja mu je interesantna - rekla je Ema Kostić iz izdavačke kuće "Maki Book".

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Nebojsa Odgovori
Dobro je da bar neko cita knjige, nastavite tako.
Žrtva Odgovori
Donarili jednu knjigu od 5 hiljada dinara? Za šta su dobili reklamni prostor u nekoliko medija. Mogu svašta da istolerišem, ali da neko zloupotrebljava decu ovako i čini ih ŽRTVAMA - ne mogu. Svi su u gradu Subotici instrument korišćen u primeni gebelsovskih medota vlastodržaca. Gospođa crne kose se već drugi put pojavljuje u vestima danas. Vidi se da je u pitanju neka polusiva eminencija. Došlo je i njenih pet minuta. Dobro je što je u pitanju sajam knjiga. Knjiga je izvor znanja. Izvor života. To vam niko ukrasti ne može. Knjige će vam pomoći da progledate. Da uvidite REALNOST. Da steknete svest. Ja sam ŽRTVA užasne krađe. Moji bivši sugrađani su mi sve pokrali, čak i kreativne nadimke na internetu. Znanje nikad neće. U znanju leži moj spoznaje svesti.

"Na slovo, na slovo, recimo Ž". - Duško Radović
Ja
Nije bitno samo nešto pročitati...Ponekad treba i razumeti. Npr. kad se kaže da je svaki izdavač donirao naslove u vrednosti od 5 000 din, ukupne vrednosti 25000, a bilo je 5 izdavača ukupno, znači li to da JEDNA KNJIGA VREDI 5000 DIN??? Nekada se za nekoga kaže da je " žrtva " sopstvene gluposti....
Ja
A joj, još su Vam i pluseve davali...isto nečije "žrtve" valjda....ahahahahaahah
Jaaaa
Ne kaki...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.