Komentara: 15
Pregleda: 7396

Donacije NIS-a i Agroposlova subotičkoj bolnici

12.06.2013. u 15:31h
Izvor: Opšta Bolnica
Opšta bolnica u Subotici dobila je danas reanimacioni sto i tri CTG aparata. Donacija je isporučena u okviru akcije „Bitka za porodilišta“, a sredstva za nabavku opreme obezbedile su kompanije NIS i „Agroposlovi“.
Donacije NIS-a i Agroposlova subotičkoj bolnici

NIS-ova donacija - 3 CTG aparata koji se koriste za nadgledanje rada bebinog srca samo su deo šire akcije NIS-a, u okviru koje je za „Bitku za porodilišta“ prikupljeno gotovo pet miliona dinara i različite vrste robne pomoći.

Akcija u NIS-u je započeta krajem 2012. godine. Inicijativi menadžmenta da se novac za pripreme i slanje prazničnih čestitki poslovnim partnerima usmeri u akciju Fonda B92 sa ciljem opremanja porodilišta u Srbiji neophodnom medicinskom opremom, priključio se veliki broj zaposlenih NIS-a u celoj Srbiji.

Zahvaljujući zajedničkoj akciji kompanije i zaposlenih, nabavljena su 23 CTG aparata za 18 zdravstvenih ustanova u 16 gradova širom Srbije. Prvi CTG aparati isporučeni su bolnicama u Kikindi i Subotici.

„Podrška kompanije i zaposelnih NIS-a akciji „Bitka za porodilišta“ jedna je u nizu koje NIS sprovodi sa ciljem da se pruži šansa novom životu i podrži borba za najmlađe, pred kojima stoji budućnost. Na akciju „Bitke za porodilišta“ smo posebno ponosni. Pre svega, zato što naš prilog doprinosi boljoj nezi u porodilištima u Srbiji. Takođe, zato što smo kao zaposleni u kompaniji pokazali veliku solidarnost i filantropiju kako bi pomogli onima kojima je pomoć neophodna“, istakao je Biljan Elezović, direktor NIS- ovog pogona „Bačka“.

Dr Branka Milisavljević, predstavnica Opšte bolnice, zahvalila se donatorima na pomoći i ukazala na izuzetan značaj ovih donacija u procesu obezbeđivanja adekvatne zdravstvene nege bebama u subotičkoj bolnici: „Bitka za porodilišta se vodi na više frontova. Jedan front je i u našoj bolnici, i na njemu se svaki dan bori na desetine lekara i pomoćnog osoblja. Ova donacija nam je značajna i kao oružje u toj borbi, ali i kao veliko ohrabrenje jer osećamo da u njoj nismo sami“.
U ime Agroposlova donaciju je uručila g-dja Mirjana Čabrić, direktorka subotičkog doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ koji ova kompanija pomaže od svog dolaska u Suboticu. Ona je istakla da s obzirom da vlasnici Agroposlova Čeda i Jelena ne žele poseban publicitet i da se na ovaj nacin medijski eksponiraju ona koristi ukazanu priliku kako bi pozvala sve koji mogu da pomognu da to zaista i urade jer na osnovu licnog iskustva zna koliko je takva vrsta podrske dragocena. Takodje, Mirjana Čabrić je navela da je ovo samo jos jedna u nizu akcija kompanije Agroposlovi koja se odnosi na pomoć ovdašnjoj zajednici i da je uverena da će ih u buducnosti biti jos više.

Aleksandra Berić, predstavnica Fonda B92, podsetila je da se bliži trenutak obeležavanja prve godišnjice početka „Bitke za porodilišta“: „Kada pogledamo iza sebe, vidimo zaista velike rezultate i veliki odziv donatora, kako kompanija, tako i pojedinaca – preko milion i po evra u opremi za porodilišta u Srbiji. Ali imamo još mnogo posla. Konkretno, subotičkoj bolnici je za normalno funkcionisanje potreban niz drugih uređaja - neonatalni ventilator, pacijent monitor, ultrazvučni aparat, porođajni sto, aparat za rakalnu drenažu... Dakle, prostora za pomoć ima više nego dovoljno. Sad treba da pokažemo koliko smo solidarni kao društvo i da taj prostor u najbržem roku ispunimo, jer radi se o životima i zdravlju beba“.

Izvor: Opšta Bolnica
Bitka za bebe - Donacija bolnici Bitka za bebe - Donacija bolnici Bitka za bebe - Donacija bolnici Bitka za bebe - Donacija bolnici Bitka za bebe - Donacija bolnici Bitka za bebe - Donacija bolnici Bitka za bebe - Donacija bolnici Bitka za bebe - Donacija bolnici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 7396
Povezane teme

subotička bolnica

opšta bolnica

bitka za bebe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.