• Pregleda: 6446

Donacije NIS-a i Agroposlova subotičkoj bolnici

Opšta bolnica u Subotici dobila je danas reanimacioni sto i tri CTG aparata. Donacija je isporučena u okviru akcije „Bitka za porodilišta“, a sredstva za nabavku opreme obezbedile su kompanije NIS i „Agroposlovi“.
Donacije NIS-a i Agroposlova subotičkoj bolnici

NIS-ova donacija - 3 CTG aparata koji se koriste za nadgledanje rada bebinog srca samo su deo šire akcije NIS-a, u okviru koje je za „Bitku za porodilišta“ prikupljeno gotovo pet miliona dinara i različite vrste robne pomoći.

Akcija u NIS-u je započeta krajem 2012. godine. Inicijativi menadžmenta da se novac za pripreme i slanje prazničnih čestitki poslovnim partnerima usmeri u akciju Fonda B92 sa ciljem opremanja porodilišta u Srbiji neophodnom medicinskom opremom, priključio se veliki broj zaposlenih NIS-a u celoj Srbiji.

Zahvaljujući zajedničkoj akciji kompanije i zaposlenih, nabavljena su 23 CTG aparata za 18 zdravstvenih ustanova u 16 gradova širom Srbije. Prvi CTG aparati isporučeni su bolnicama u Kikindi i Subotici.

„Podrška kompanije i zaposelnih NIS-a akciji „Bitka za porodilišta“ jedna je u nizu koje NIS sprovodi sa ciljem da se pruži šansa novom životu i podrži borba za najmlađe, pred kojima stoji budućnost. Na akciju „Bitke za porodilišta“ smo posebno ponosni. Pre svega, zato što naš prilog doprinosi boljoj nezi u porodilištima u Srbiji. Takođe, zato što smo kao zaposleni u kompaniji pokazali veliku solidarnost i filantropiju kako bi pomogli onima kojima je pomoć neophodna“, istakao je Biljan Elezović, direktor NIS- ovog pogona „Bačka“.

Dr Branka Milisavljević, predstavnica Opšte bolnice, zahvalila se donatorima na pomoći i ukazala na izuzetan značaj ovih donacija u procesu obezbeđivanja adekvatne zdravstvene nege bebama u subotičkoj bolnici: „Bitka za porodilišta se vodi na više frontova. Jedan front je i u našoj bolnici, i na njemu se svaki dan bori na desetine lekara i pomoćnog osoblja. Ova donacija nam je značajna i kao oružje u toj borbi, ali i kao veliko ohrabrenje jer osećamo da u njoj nismo sami“.
U ime Agroposlova donaciju je uručila g-dja Mirjana Čabrić, direktorka subotičkog doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ koji ova kompanija pomaže od svog dolaska u Suboticu. Ona je istakla da s obzirom da vlasnici Agroposlova Čeda i Jelena ne žele poseban publicitet i da se na ovaj nacin medijski eksponiraju ona koristi ukazanu priliku kako bi pozvala sve koji mogu da pomognu da to zaista i urade jer na osnovu licnog iskustva zna koliko je takva vrsta podrske dragocena. Takodje, Mirjana Čabrić je navela da je ovo samo jos jedna u nizu akcija kompanije Agroposlovi koja se odnosi na pomoć ovdašnjoj zajednici i da je uverena da će ih u buducnosti biti jos više.

Aleksandra Berić, predstavnica Fonda B92, podsetila je da se bliži trenutak obeležavanja prve godišnjice početka „Bitke za porodilišta“: „Kada pogledamo iza sebe, vidimo zaista velike rezultate i veliki odziv donatora, kako kompanija, tako i pojedinaca – preko milion i po evra u opremi za porodilišta u Srbiji. Ali imamo još mnogo posla. Konkretno, subotičkoj bolnici je za normalno funkcionisanje potreban niz drugih uređaja - neonatalni ventilator, pacijent monitor, ultrazvučni aparat, porođajni sto, aparat za rakalnu drenažu... Dakle, prostora za pomoć ima više nego dovoljno. Sad treba da pokažemo koliko smo solidarni kao društvo i da taj prostor u najbržem roku ispunimo, jer radi se o životima i zdravlju beba“.

Izvor: Opšta Bolnica

povezane teme

15
fidelinka Odgovori
Agroposlovi,Čedo i Jelena,sramota da nam stalno trebaju donacije,ovi donatori pokraše građane i državu pa sad doniraju naše,koji cinizam.
Xmen Odgovori
Ma samo napred ! A direktor troši novce po Holandiji i prima devizne dnevnice !
Marko Odgovori
Bravo za porodicu Jovanovic!
DUKI Odgovori
to je lepo sto su " agropslovi " donirali za porodiliste , neka doniraju nesto i za radnike , a ne da su im ispod minimalca.
ja Odgovori
Nekim ljudima stvarno nikada ne možeš udovoljiti... Na SVE imaju zamerke, a zanima me šta je konkretno svako od njih uradio da nam u državi bude bolje? Ništa, tako sam i mislila. Ali zato kada treba da se pišu komentari, negativni naravno, tu su odma u prvim redovima. Ah da, zaboravih da nemaju šta da rade sa svojim životom. Jadnici obični! Gađenje!
kalimero I Odgovori
Baš zanimljivo, dotična gospođa direktorka je u upravnom odboru Agroposlova, šta li??? Ona i prima i deli pomoć, a sama "nema" ništa od toga?!!!
NN Odgovori
SUPER STE
SAČUVAJ ME BOŽE PRAVDE Odgovori
Fidelinka.
Fidelinka je preduzeće koje je dospelo u stečaj neodgovornim radom bivših vlasnika. Dok je Fidelkinka bila društvena radio sam za njih zatim kada se privatizovala ja sam nanovo radio za njih. Radnici i njihove porodice su ostali bez posla i ako su mnogi celi život u njoj radili. Vukla se priča negde oko 2 godine mnoge od njih sam sretao na ulici i pričao sa njima i na žalost u teškoj situaciji su bili. Zakupiljen je mlin od strane Agroposlova. Radnici koji su radili pre u mlinu su vraćeni a neki od njih koji su radili u drugim firmama su dali odkaz i vratili se. Posle godinu dana Agroposlovi su pokrenuli i testaru koja nije radila i gde su se radnici vratili na posao. Tu ne raspolažem sa informaciom koliko radnika se vratilo. Zatim su Agroposlovi zakupili silose u Fidelinci gde radnici ostaju da rade pošto je firma koja je te silose ranije držala u zakupu odkazala a radnici bi iz silosa završili na ulici. SVE VAS KOJI POLITIČKI GLEDATE I SVE TO NA OSNOVU TOGA ZALUĐENO I NEREALNO KOMENTARIŠETE TREBA DA BUDE SRAMOTA. Napisao bih vam rado šta bih vam stavio u tanjire i naterao vas da pojedete ali neću pošto bi deo teksta bio cenzurisan. Uključite mozgove pre nego što se nalupate gluposti na osnovu stvari o kojima blage veze nemate.
P.s SAMO DA VAS OBAVESTIM DA NEMAM VEZE SA TOM STRANKOM PAMETNJAKOVIĆI
dddd Odgovori
Dobro receno...a direktor prima dnwvnice za sebe i svoju siru porodicu
ja pa ja Odgovori
@ja Uradila sam mnogo u životu jedino nisam nikada ništa prisvoila ili ukrala tuđe,a ovi što ih ti podržavaš su opljačkali imovinu građana Srbije pa su sad neki "veliki" donatori.Svima bi nam bilo bolje u državi kada ne bih postojali ovakvi koji podržavaju prljava donatorstva.
sačuvaj me bože nepravde Odgovori
@ SAČUVAJ ME BOŽE PRAVDE, lupetaš pišeš gluposti,ono na tanjiru si verovatno davno pojeo što bih nama servirao.
SAČUVAJ ME BOŽE PRAVDE Odgovori
dddd
Kakve veze ima direktor i njegova primanja sa širokom porodicom. KOLIKA JE BILA ŠIROKA PORODICA ONIH RADNIKA KOJI NISU RADILI DOK JE FIDELINKA BILA ZATVORENA. Uključite svoje mozgove pre nego što napišete neku glupost. Iz tvoga komentara vidim da bi naj radije zatvorio firmu da direktor ne dobija takvu famoznu platu a ostali radnici i njihove porodice tebi i takvima kao ti nisu bitne ostvarila ti se želja.
sulak Odgovori
sada ce doktori moci slati sa privatnog u bolnicu na pregled a pare stavljat u dzep sve to treba rasterat i primit mlade
zoran Odgovori
Da li je covek sa slike u belom i sa bradom isto donator?
Ana Odgovori
Menađžment Bolnice i Agroposlova su ista krvna grupa.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.