Komentara: 4
Pregleda: 4748

Donacija Republike Srpske Subotici

18.06.2015. u 16:02h
Izvor: Subotica.com
Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu doniralo je danas subotičkim školama oko 700 knjiga, dok je Domu za decu „Kolevka“ poklonjena konzola za igrice. Zahvaljujući inicijativi Zavičajnog udruženja „Hercegovina“ obogaćene su školske biblioteke Gimnazije „Svetozar Marković“ i osnovnih škola „Jovan Mikić“ i „Bosa Milićević“ iz Novog Žednika.
Donacija Republike Srpske Subotici

- Među osnovnim zadacima Predstavništva su promocija vrednosti koje ima Republika Srpska i jačanje saradnje sa ustanovama u Srbiji, a tu je i podrška zavičajnim udruženjima i zahvaljujući angažovanju Zavičajnog udruženja „Hercegovina“ naslove sa prošlogodišnjeg Sajma knjiga uručili smo subotičkim školama, istakao je Mlađan Cicović, direktor Predstavništva. - Saradnja Republike Srpske sa Suboticom je jako dobra, bili smo partneri na Sajmu privrede, nedavno je ovde u poseti bila i delegacija iz Banjaluke, a u septembru će ovde biti održan i deo manifestacije Dani Srpske. Saradnja treba i da se oslanja na mladost, da afirmiše kulturu i obrazovanje.

U ime grada goste su pozdravili Milimir Vujadinović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti.

- Veoma smo zahvalni na ovim donacijama, naročito što su u pitanju knjige, koje su vredan poklon đacima. Ovo je znak prijateljstva i dobrih namera između dve države i verujem da će biti još mnogo projekata na kojima ćemo zajedno učestvovati – naglasila je Jasmina Stevanović.

Direktori škola su se takođe zahvalili na darovima, dodajući da bi voleli da sarađuju sa školama iz Republike Srpske.

- Svaka nova knjiga u školskoj biblioteci je pravo bogastvo, bilo da je koriste profesori za pripremu nastave ili da je namenjena učenicima – dodao je Slobodan Čamprag, direktor Gimnazije „Svetozar Marković“. - Već duže vreme imamo jako dobru saradnju sa srpskom Gimnazijom u Budimpešti, sa Gimanazijom u Temišvaru i voleli bismo da takvu saradnju u budućnosti imamo i sa nekom od Gimnazija iz Republike Srpske.

Delegacija Predstavništva sa predstavnicima Gradske uprave, obišla je Dom za decu sa smetnjama u razvoju „Kolevka“, u kome boravi šestoro dece sa teritorije Republike Srpske. Interesujući se za ono što je neophodno deci kako bi podstakli razvoj njihovih psihomotornih sposobnosti, mališanima su uručili konzolu, koja će kvalitetnije upotpuniti njihovo slobodno vreme.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4748
Povezane teme

ekonomska škola Subotica

osnovna škola jovan mikić

kolevka

gimnazija svetozar marković

dom za decu ometenu u razvoju kolevka

donacija kolevka

udruženje hercegovina

diplomatska poseta

republika srpska

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.