Komentara: 57
Pregleda: 7144

Donacija predsednika Srbije deci koja pohađaju nastavu na bunjevačkom jeziku

03.09.2014. u 17:46h
Izvor: RTV Yueco
Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić donirao je čitanke i gramatiku na bunjevačkom jeziku, učenicima koji pohađaju nastavu sa bunjevačkim govorom i elementima nacionalne kulture. Ovo je po rečima savetnice predsednika RS Jasmine Mitrović Marić, koja je danas posetila OŠ Sonju Marinković, lična donacija predsednika, pa je njeno zadovoljstvo zbog dolaska u Suboticu tim veće. Bunjevački govor se uči u Subotici i Somboru u ukupno 18 škola od 1. do 8. razreda, što je oko 360 đaka.
Donacija predsednika Srbije deci koja pohađaju nastavu na bunjevačkom jeziku

Osnovna škola “Sonja Marinković” odnosno učenici ove škole priredili su kratak kulturno umetnički program za savetnicu predsednika Srbije i po njoj poslali poklon Tomislavu Nikoliću, kao zahvalnicu za udženike. Prošlo je 100 godina od kako Bunjevci nisu imali udžbenike na svom jeziku, pa je ovaj dan obeležen kao istorijski za bunjevačku nacionalnu manjinu.

U pitanju je donacija čitanki i gramatika bunjevačkog jezika, koja je namenjena od 1. do 4. razreda. Ovaj čin predsednika je po rečima njegove savetnice, dokaz brige, ali i ljubavi ka nacionalnim manjinama u Srbiji, pre svega deci.

Učenicima koji pohađaju nastavu sa bunjevački govorom i elemente nacionalne kulture dodeljeno je nešto više od 450 udžbenika.

Izvor: RTV Yueco
Donacija predsednika Srbije deci koja pohađaju nastavu na bunjevačkom jeziku Donacija predsednika Srbije deci koja pohađaju nastavu na bunjevačkom jeziku Donacija predsednika Srbije deci koja pohađaju nastavu na bunjevačkom jeziku Donacija predsednika Srbije deci koja pohađaju nastavu na bunjevačkom jeziku Donacija predsednika Srbije deci koja pohađaju nastavu na bunjevačkom jeziku Donacija predsednika Srbije deci koja pohađaju nastavu na bunjevačkom jeziku Donacija predsednika Srbije deci koja pohađaju nastavu na bunjevačkom jeziku Donacija predsednika Srbije deci koja pohađaju nastavu na bunjevačkom jeziku
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 57
Pregleda: 7144

Povezane vesti

Povezane teme

bunjevački govor

bunjevačka nacionalna manjina

nastava na bunjevačkom jeziku

bunjevački jezik

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.