Komentara: 1
Pregleda: 6192
Foto

Donacija medicinske opreme dečijem odeljenju Opšte bolnice

19.04.2016. u 17:27h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući humanitarnim aktivnostima udruženja „Sabor Srbije“ iz Vankuvera Odeljenje pedijatrije Opšte bolnice dobilo je dva holter aparata za EKG i jedan pulsni oksimetar.
Donacija medicinske opreme dečijem odeljenju Opšte bolnice

Sredstva za medicinsku opremu u vrednosti od 8000 evra su prikupljena na donatorskoj večeri, koja se tradicionalno organizuje u februaru mesecu sa ciljem poboljšanja uslova na dečjim odeljenjima bolnica u Srbiji.

- Od gospodina Dragana Paunovića, koji je na čelu organizacije „Sabor Srbije“ iz Vankuvera sam saznala da svake godine neko iz dijaspore priprema priču o svom gradu. Ove godine je na donatorskoj večeri bio predstavljen naš grad, kroz film koji su pripremili Robert i Božana Sabo Šipoš, koji su poreklom iz Subotice. Kada su nam javili da ćemo mi dobiti opremu, ja sam tražila da to bude baš holter za 24-časovno praćenje rada srca i pulsni oksimetar. Pulsni oksimetar je mali aparat, koji se koristi svakodnevno kada želimo da vidimo kakve su potrebe za kiseonikom, kod dece koja imaju napad astme. Takođe, dva holtera koja smo dobili su nam izuzetno značajna, jer imamo dva  zastarela koja su često kvare. Praćenje rada srca deteta je rutinska praksa, tako da će nam ova dva savremena aparata biti veoma dragocena-kaže načelnica Odeljenja pedijatrije Opšte bolnice, dr Katja Puleva.

Donacija medicinske opreme dečijem odeljenju Opšte bolnice

Doktorka Puleva je podsetila da je upravo zahvaljujući brojnim donacijama, Odeljenje pedijatrije Opšte bolnice danas opremljeno najsavremenijim medicinskim aparatima u skladu sa svim standardima, predviđenim za sekundarnu zdrastvenu zaštitu.

Izvor: Subotica.com
Donacija medicinske opreme dečjem odeljenju Opšte bolnice Donacija medicinske opreme dečjem odeljenju Opšte bolnice Donacija medicinske opreme dečjem odeljenju Opšte bolnice Donacija medicinske opreme dečjem odeljenju Opšte bolnice Donacija medicinske opreme dečjem odeljenju Opšte bolnice Donacija medicinske opreme dečjem odeljenju Opšte bolnice Donacija medicinske opreme dečjem odeljenju Opšte bolnice Donacija medicinske opreme dečjem odeljenju Opšte bolnice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 4 dana
Komentara: 1
Pregleda: 6192
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

donacija bolnici

dečje odeljenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.