• Pregleda: 8774

Domu zdravlja predato sanitetsko vozilo za prevoz migranata

Udruženje „Inicijativa za razvoj i saradnju“ predalo je na korišćenje savremeno opremljeno sanitetsko vozilo Domu zdravlja, čime će biti olakšano zbrinjavanje migranata na teritoriji grada.
Domu zdravlja predato sanitetsko vozilo za prevoz migranata

Ključeve sanitetskog vozila je ispred Udruženja „Inicijativa za razvoj i saradnju“ uručio Miodrag Nedeljković, naglasivši da je to nastavak dobre saradnje sa Gradom Subotica na rešavanju problema migrantske krize, od koje će koristi imati i domaće stanovništvo.

- Inicijativa za razvoj i saradnju ima lekarsku ekipu u Prihvatnom centru. Kada se u jednom trentku pojavila potreba da se pojača transport ljudi koji imaju medicinski problem, nas je kontaktirao predsednik Radne grupe za migracije Milimir Vujadinović i zamolio da pomognemo, te pojačamo usluge Doma zdravlja. Sticajem okolnosti, imali smo ovo kvalitetno i dobro opremljeno vozilo, pa smo ga ustupiili Domu zdravlja na određeno vreme, dok god bude postojala potreba - kaže Miodrag Nedeljković.

Sanitetsko vozilo će biti korišćeno za prevoz migranata iz Prihvatnog centra i improvizovanih kampova na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija do zdravstvenih ustanova u gradu, kao i u situacijama kada bude postojala potreba za dodatnim vozilom radi ukazivanja lekarske pomoći lokalnom stanovništvu. Prema rečima direktorke Doma zdravlja, dr Mile Bogdanović Dujmić, Služba za hitnu medicinsku pomoć svakodnevno zbrinjava migrante sa različitim zdravstvenim tegobama.

- Ima dosta trudnica, dece, jako mnogo povreda, zubobolja. Ima svakakvih tegoba, sve zbrinjavamo, ne pitamo kad, u koje vreme i zato će nam ovo vozilo biti od izuzetnog značaja- zahvalila se na pomoći, dr Mila Bogdanović Dujmić.

Ocenivši da je ovo vid jačanja kapaciteta lokalne samouprave, predsednik Radne grupe za migracije, Milimir Vujadinović, je najavio da će narednih dana saradnja sa donatorima biti i ozvaničena.

- Imali smo sastanak sa gradonačelnikom, saradnja sa ovim organizacijama će se nastaviti na višem nivou jer će biti potpisan Memorandum o saradnji između IDC-a i Grada Subotice. To je dobra vest, jer će ove organizacije možda otvoriti kancelarije u gradu, što će poboljšati saradnju između nas i tih organizacija, ali i između Subotice i Bavarske, gde im je sedište - rekao je Milimir Vujadinović, dodajući da bi se to reflektovalo i na pružanje pomoći domaćem stanovništvu u stanju socijalne potrebe.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

8
Pajo Odgovori
A dali ima i dovoljno ekipa za to vozilo? Dali je od proslog dobijanja vozila zaposljena jos jedna ekipa za??????
AntiLiberalMax Odgovori
Super! Samo vi ih mazite pazite PA kad krenu na nas bice vise nego potrebno sanitetsko vozilo da nas pokupi!
yupi Odgovori
Zašto gospoda iz gradske uprave uvek idu u paru? Jedan zna da čita, a drugi zna da piše? ili ima neki drugi razlog...
tetka Odgovori
Eeeee gospodo da ste tako humani i prema nama građanima ovog grada gde bi nam bio kraj!

Izgleda mi njih ovde zbrinjavamo za duže /izgradnja objekta za decu migranata pri kolevci, razna vozila za prevoz istih, sanitarno vozilo za njih itd./.
mira Odgovori
i ovako nista ne rade,tek sad kad pocnu
da voze migrante nama gradjanima nema spasa
ffilozoff Odgovori
SVI znamo, ko nam migrante,azilante sirijce...prima neguje,,,a oni ce nama noz u ledja...eeeee Vulinu Srpski izdajico,sta nam to radis...hoces da nas tamane u SU??? Vulinova politika,coveka koji ni NE predstavlja vladu(jer ne postoji) nam uvaljuje PROBLEM...prekljuce Brisel,juce Nica,danas Minhen??? PROBLEm je sto su svi presli grad SUBOTICU????? Gresim?
pista Odgovori
http://idcserbia.org/podrska-idc-u-od-partnera-iz-austrije/
Evo gospodo samo da znate da nismo mutavi. Vozilo su dakle dali austrijanci i to 14.jula, vase je bilo da ga registrujete u BG (pitam se zasto bas tamo) i da se posle slikate u Subotici. Lep spoj politike i NVO.... SAMO VAS POSMATRAMO
bona fide Odgovori
Nije loše ali je vozilo trebalo registrovati na SU tablice jer se neće ovde dugo zadržati.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.