Komentara: 8
Pregleda: 9721
Foto

Domu zdravlja predato sanitetsko vozilo za prevoz migranata

21.07.2016. u 13:18h > 18:17
Izvor: Subotica.com
Udruženje „Inicijativa za razvoj i saradnju“ predalo je na korišćenje savremeno opremljeno sanitetsko vozilo Domu zdravlja, čime će biti olakšano zbrinjavanje migranata na teritoriji grada.
Domu zdravlja predato sanitetsko vozilo za prevoz migranata

Ključeve sanitetskog vozila je ispred Udruženja „Inicijativa za razvoj i saradnju“ uručio Miodrag Nedeljković, naglasivši da je to nastavak dobre saradnje sa Gradom Subotica na rešavanju problema migrantske krize, od koje će koristi imati i domaće stanovništvo.

- Inicijativa za razvoj i saradnju ima lekarsku ekipu u Prihvatnom centru. Kada se u jednom trentku pojavila potreba da se pojača transport ljudi koji imaju medicinski problem, nas je kontaktirao predsednik Radne grupe za migracije Milimir Vujadinović i zamolio da pomognemo, te pojačamo usluge Doma zdravlja. Sticajem okolnosti, imali smo ovo kvalitetno i dobro opremljeno vozilo, pa smo ga ustupiili Domu zdravlja na određeno vreme, dok god bude postojala potreba - kaže Miodrag Nedeljković.

Domu zdravlja predato sanitetsko vozilo za prevoz migranata

Domu zdravlja predato sanitetsko vozilo za prevoz migranata

Sanitetsko vozilo će biti korišćeno za prevoz migranata iz Prihvatnog centra i improvizovanih kampova na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija do zdravstvenih ustanova u gradu, kao i u situacijama kada bude postojala potreba za dodatnim vozilom radi ukazivanja lekarske pomoći lokalnom stanovništvu. Prema rečima direktorke Doma zdravlja, dr Mile Bogdanović Dujmić, Služba za hitnu medicinsku pomoć svakodnevno zbrinjava migrante sa različitim zdravstvenim tegobama.

- Ima dosta trudnica, dece, jako mnogo povreda, zubobolja. Ima svakakvih tegoba, sve zbrinjavamo, ne pitamo kad, u koje vreme i zato će nam ovo vozilo biti od izuzetnog značaja- zahvalila se na pomoći, dr Mila Bogdanović Dujmić.

Domu zdravlja predato sanitetsko vozilo za prevoz migranata

Ocenivši da je ovo vid jačanja kapaciteta lokalne samouprave, predsednik Radne grupe za migracije, Milimir Vujadinović, je najavio da će narednih dana saradnja sa donatorima biti i ozvaničena.

- Imali smo sastanak sa gradonačelnikom, saradnja sa ovim organizacijama će se nastaviti na višem nivou jer će biti potpisan Memorandum o saradnji između IDC-a i Grada Subotice. To je dobra vest, jer će ove organizacije možda otvoriti kancelarije u gradu, što će poboljšati saradnju između nas i tih organizacija, ali i između Subotice i Bavarske, gde im je sedište - rekao je Milimir Vujadinović, dodajući da bi se to reflektovalo i na pružanje pomoći domaćem stanovništvu u stanju socijalne potrebe.

Izvor: Subotica.com
Primopredaja sanitetskog vozila Primopredaja sanitetskog vozila Primopredaja sanitetskog vozila Primopredaja sanitetskog vozila Primopredaja sanitetskog vozila Primopredaja sanitetskog vozila Primopredaja sanitetskog vozila Primopredaja sanitetskog vozila
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 9721
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

migranti

migranti u subotici

hitna pomoć

milimir vujadinović

bolnica subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.