Komentara: 1
Pregleda: 1403
Foto

Dodeljeni sertifikati polaznicima osnovne informatičke obuke za osobe sa invaliditetom

28.02.2024. u 10:47h
Izvor: Subotica.com
Deset polaznika osnovne informatičke obuke dobilo je sertifikate, čime je uspešno završen kurs koji je organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje. Obuka je trajala 92 časa, odnosno 31 dan. Pohađanjem obuke, polaznici su stekli nova znanja i veštine što će ih učiniti vidljivijim i konkurentnijim na tržištu.
Dodeljeni sertifikati polaznicima osnovne informatičke obuke za osobe sa invaliditetom

Nakon završene osnovne informatičke obuke, polaznici u svoje radne biografije mogu da dodaju da su osposobljeni za rad na računaru, što bi trebalo da im omogući da lakše dođu do odgovarajućeg posla. Obuku je održavala Agencija "Akademija" iz Čačka u prostorijama Gimnazije "Svetozar Marković".

 - Nama je cilj bio da ova lica budu konkurentnija na tržištu rada. Sama obuka im je mnog značila, jer je uvećala njihova znanja i veštine, a ukoliko se ukaže potreba za dodatnom, specijalističkom informatičkom obukom, za dodatna znanja, mi ćemo organizovati i te obuke. Osobe koje smo uputili na ovu obuku jesu osobe sa najmanje završenom srednjom školom i stemenom invalidnosti procena jedan. Taj stepen invalidnosti znači da su oni zapošljivi pod osnovnim uslovima, odnosno nije potrebno prilaogđavanje radnog mesta. Veoma je široka paleta poslodavaca koji traže radnike upravo iz ove kategorije - objašnjava Suzana Jambor, savetnica NZS za osobe sa invaliditeom.

Dodeljeni sertifikati polaznicima osnovne informatičke obuke za osobe sa invaliditetomPored ove i sličnih obuka za osobe za invaliditetom i druge nezaposlene za tržište rada, NZS organizuje i obuke za poznate poslodavce. 

  - Ono što radimo na individualnim razgovorima jeste da osluškujemo šta je njihova potreba i šta sigurno može da im pomogne. Orenizujemo i obuku za jezike, engleski, nemački, niži i viši nivo. I dalje ćemo pratiti njihove potrebe, a očekujemo da nam se otvore i programi zapošljavanja kroz koje ćemo stimulisati poslodavce da zapošljavaju lica iz ove kategorije - ističe Jambor.

Dodeljeni sertifikati polaznicima osnovne informatičke obuke za osobe sa invaliditetomJedna od polaznica koja je uspšešno završila obuku je i Jasminka Krivić, koja se nada da će joj ova obuka koristiti u potrazi za poslom. 

 - Dosta sam uspela da savladam. Jeste da sam koliko-toliko imala predznanja, ali jako puno sam naučila ovde. Nadam se da će mi ovo pomoći u pronalaženju posla koji je adekvatan za moje godine i za moje stanje, i da će mi biti lakše. Bila sam nezaposlena pola godine, pa sam radila nekoliko meseci, pa opet pola godine nezaposlena, nikako da dođem do nekog posle koji će mi osigurati bolje sutra - kaže ona. 

Izvor: Subotica.com
Dodela sertifikata polaznicima osnovne informatičke obuke za osobe sa invaliditetom Dodela sertifikata polaznicima osnovne informatičke obuke za osobe sa invaliditetom Dodela sertifikata polaznicima osnovne informatičke obuke za osobe sa invaliditetom Dodela sertifikata polaznicima osnovne informatičke obuke za osobe sa invaliditetom Dodela sertifikata polaznicima osnovne informatičke obuke za osobe sa invaliditetom Dodela sertifikata polaznicima osnovne informatičke obuke za osobe sa invaliditetom Dodela sertifikata polaznicima osnovne informatičke obuke za osobe sa invaliditetom Dodela sertifikata polaznicima osnovne informatičke obuke za osobe sa invaliditetom
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 4 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 1403
Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

suzana jambor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.