• Pregleda: 6419

Dodeljene nagrade najboljim sportistima Subotice u 2014. godini

U Velikoj većnici tokom poslepodneva održana je svečana dodela priznanja izabranim sportistima u 2014. godini koje je tokom prethodne nedelje izglasao devetočlani žiri. Pored nagrada za najbolje u kategorijama pionira, juniora i seniora, dodeljene su i specijalne nagrade za jubileje i posebna priznanja za uspehe u sportu.
Dodeljene nagrade najboljim sportistima Subotice u 2014. godini

Nakon zasedanja devetočlanog žirija u čijem sastavu su bili predstavnici grada Subotice, Sportskog saveza Subotice i "Subotičkih novina", izabrani su najbolji sportisti Subotice u tradicionalnoj akciji "Sportista godine" koja traje od 1961. godine.

U sastavu žirija su se nalazili Vjekoslav Ostrogonac, kao predsednik, i članovi Robert Tot, Đula Ladocki, Atila Kikić, Sreten Damjanović, Đula Mešter, Danijela Pinter, Tibor Tot i Nikola Stantić.

Na današnjoj svečanosti u Velikoj većnici dodeljenje su nagrade za najbolje u 2014. godini, kao i priznanja za ostvarene rezultate u klubskim i individualnim sportskim aktivnostima. U nastavku su prikazani (po broju osvojenih glasova) takmičari u kategoriji najboljih pionira, juniora i seniora, te najboljih klubova, kao i dobitnici posebnih priznanja za jubileje, odnosno za istaknute rezultate u 2014. godini.

U starosnom uzrastu pionira za najbolju je izabrana jedriličarka Kristina Boja, zatim slede Bojana Savanov (atletika), Noemi Vakula (gimnastika), Aleksandar Subić (gimnastika), Milica Stanbolija - Ana Miković (veslanje), Bojan Peić (rvanje), Anđela Vidović (tenis), Anja Marković (konjički sport), Filip Hunjadi (plivanje), Aleksandar Čokić (stoni tenis), Anja Drljača (mačevanje), Saša Miković (karate), Dimitrije Anđelović (karate)

Kod juniora priznanje za najboljeg dobio je dizač tegova Tamaš Kajdoči, drugu poziciju po broju glasova poneo je rvač Robert Dudaš, slede Jovana Đurić (plivanje), Jovana Ilić (atletika), Žarković Đolai Dimitrije (biciklizam), Florijan Sabo (boks), Ervin Penjov (rvanje), Balint Furstner (jedrenje), Andrej Barna (plivanje), Bojana i Marko Kljajić (mačevanje) i Šarolta Pap (veslanje)

U kategoriji seniora za najboljeg je izabran reprezentativni veslač Martin Mačković, drugi je Vujadin Bosnić (rvanje), dok je Denis Memetović (boks) bio treći. Ove godine višegodišnji učesnik Dakar relija Gabor Sagmajster (moto sport) odlukom žirija završio je na 4. mestu, zatim slede Nikola Sedlak (šah), Gabor Kasa (biciklizam), Dijana Šefčić (atletika), Vjekoslav Futo / Stevan Sedlak (veslanje), Tatjana Matić (odbojka), Obrad Cvijanović (kik boks) i Milan Poledica (karate).

U konkurenciji klubova za najbolji proglašen je Klub dizača tegova "Spartak", slede Ženski fudbalski klub "Spartak", Rvački klub "Spartak" i Rukometni klub "Spartak Vojput".

Nagradu za 20 godina rada kao trener-volonter u Jedriličarskom klubu "Palić" dobio je Ištvan Boja, dok je Lajčo Zelić nagrađen za 50 godina sportskog angažmana u sportskoj disciplini dizanja tegova.

Posebna priznanja su dobili Davor Štefanek, Nikola Kalinić, Alen Kujundžić, Muški košarkaški klub "Spartak", Džudo klub "Spartak", Karate klub "Enpi", Društvo za sport i rekreaciju invalida Subotice, Veselin Uzelac, Aleksandar Žepinić, Mladen Pajović, Silvester Kasiba, Mara Radulović i Radovan Radulović.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

12
Nikola Šurjak Odgovori
Čestitke sportistima na osvojenim nagradama ali primedba organizatorima što dozvoljavaju degradiranje tradicije duge preko pola veka sa uključivanjem lica sa sumnjivom sportskom pozadinom i samo zato što su trenutno neki faktor u gradu a inače beznačajni za subotički sport! Šta vam treba da dajete njima na značaju pored vrhunskih i zaslužnih sportista i sportskih radnika koji očigledno pored njih nisu ni bitni! Ako je grad jedan od sponzora neka se jasno definiše ko šta unosi u ovo a ne da neki politički kućići koji ne znaju ni svoj posao da rade da oni snižavaju vrednost renomirane manifestacije!
Neću ih imenovati da me ne cenzurišu ali više je nego jasno o kojim glavama pričam!!
zašto Odgovori
A gde je svetski prvak Davor Štefanek???
junior Odgovori
Koliko je Komisija stručna vidi se po tome što su za najboljeg seniora izabrali juniora... :)))
fifi Odgovori
Sem sporta i groblja ima li neka druga tema u Subotici.. Ove dve su ucestale..
anita Odgovori
Kad vidim da je Ostrogonac (+ barbika Josipa) birao sportiste godine pocnem da sumnjam u regularnost izbora sto je znak da sport i politiku nikada ne smemo mesati. Ovakvim izborom predsednika zirija (i njegove pratilje) kompromitovali smo uspesne, mlade i vredne ljude koji nemaju veze sa politikom.
Neverovatno Odgovori
Čestitke svim nagrađenim sportistima!
I ove je godine žiri napravio nepravdu prema kuglaškom sportu i bilo bi dobro da jednom iznesu u javnost način vrednovanja sportskih uspeha, koliko vredi npr prvo mesto u svetu u nekom sportu, koliko bodova nosi evropska titula, koliko nacionalna titula itd, tj da li postoji jasno definisana metodologija prilikom izbora sportiste godine.
Šta znači "posebno priznanje"? Jel to neka pohvalnica? Pamtiće se uglavnom samo ko je osvojio titulu najboljeg a ovi "pohvaljeni" će i sami zaboraviti da su pohvaljeni. Da upoznam žiri i javnost, naš mladi sugrađanin, kuglaš Alen Kujundžić, je ove godine osvojio titulu pojedinačnog svetskog prvaka na svetskom prvenstvu do U18, na istom prvenstvu se okitio bronzom u disciplini miks, a kao najmlađi je učestvovao u reprezentaciji Srbije na svetskom prvenstvu U23, gde su naši momci ubedljivo trijumfovali i postavili novi svetski rekord, koji će teško biti oboren u nekoj bližoj budućnosti. Pa zar dve titule svetskog prvaka (pojedinačna i ekipna), jedno treće masto na svetu uz jedan svetski rekord nije dovoljno za nešto više od pohvalnice?
Drugo, gde su u konkurenciji najboljih klubova kuglašice "Pionira", ovogodišnje dobitnice priznanja "Jovan Mikić Spartak", prvenstvo i domaći kup, treće mesto u Ligi šampiona i četvrto mesto u Svetskom kupu? To nije dovoljno ni za pohvalnicu?
Vera Odgovori
Maknite Vjeku i barbiku, sramota videti ove divne mlade sportiste kraj to dvoje [*...*].
Ivana Odgovori
Anita kakav si lik...muskarac iza zenskog pseudonima...sve je jasno kakav si i ko si...hahaaa
Родољуб Odgovori
Освајање златне медаље на светском првенству у рвању је еквивалентно освајању Вимблдона у тенису. Давор Штефанек је ван конкуренције најбољи спортиста Суботице у 2014. години. Избор је смешан.
anita Odgovori
@ivana

supruga i ja koristimo isti racunar pa je ostalo staro ime komentatora. Nikakva svetska zavera nije u pitanju
pajo Odgovori
Kasiba Silvester?
Bex Odgovori
junior (pre 2 dana i 10 sati)
Koliko je Komisija stručna vidi se po tome što su za najboljeg seniora izabrali juniora... :)))

Senior nije junior! Olimpijski sportovi, što mi se čini vrlo razumno, imaju prednost nad neolimpijskim!
Štefanek je Proleterov (Zrenjanin!). Svaki izbor je stvar - izbora!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.