Komentara: 12
Pregleda: 7610
Foto

Dodeljene nagrade najboljim sportistima Subotice u 2014. godini

22.12.2014. u 21:21h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici tokom poslepodneva održana je svečana dodela priznanja izabranim sportistima u 2014. godini koje je tokom prethodne nedelje izglasao devetočlani žiri. Pored nagrada za najbolje u kategorijama pionira, juniora i seniora, dodeljene su i specijalne nagrade za jubileje i posebna priznanja za uspehe u sportu.
Dodeljene nagrade najboljim sportistima Subotice u 2014. godini

Nakon zasedanja devetočlanog žirija u čijem sastavu su bili predstavnici grada Subotice, Sportskog saveza Subotice i "Subotičkih novina", izabrani su najbolji sportisti Subotice u tradicionalnoj akciji "Sportista godine" koja traje od 1961. godine.

U sastavu žirija su se nalazili Vjekoslav Ostrogonac, kao predsednik, i članovi Robert Tot, Đula Ladocki, Atila Kikić, Sreten Damjanović, Đula Mešter, Danijela Pinter, Tibor Tot i Nikola Stantić.

Na današnjoj svečanosti u Velikoj većnici dodeljenje su nagrade za najbolje u 2014. godini, kao i priznanja za ostvarene rezultate u klubskim i individualnim sportskim aktivnostima. U nastavku su prikazani (po broju osvojenih glasova) takmičari u kategoriji najboljih pionira, juniora i seniora, te najboljih klubova, kao i dobitnici posebnih priznanja za jubileje, odnosno za istaknute rezultate u 2014. godini.

Dodeljene nagrade najboljim sportistima Subotice u 2014. godini

U starosnom uzrastu pionira za najbolju je izabrana jedriličarka Kristina Boja, zatim slede Bojana Savanov (atletika), Noemi Vakula (gimnastika), Aleksandar Subić (gimnastika), Milica Stanbolija - Ana Miković (veslanje), Bojan Peić (rvanje), Anđela Vidović (tenis), Anja Marković (konjički sport), Filip Hunjadi (plivanje), Aleksandar Čokić (stoni tenis), Anja Drljača (mačevanje), Saša Miković (karate), Dimitrije Anđelović (karate)

Kod juniora priznanje za najboljeg dobio je dizač tegova Tamaš Kajdoči, drugu poziciju po broju glasova poneo je rvač Robert Dudaš, slede Jovana Đurić (plivanje), Jovana Ilić (atletika), Žarković Đolai Dimitrije (biciklizam), Florijan Sabo (boks), Ervin Penjov (rvanje), Balint Furstner (jedrenje), Andrej Barna (plivanje), Bojana i Marko Kljajić (mačevanje) i Šarolta Pap (veslanje)

U kategoriji seniora za najboljeg je izabran reprezentativni veslač Martin Mačković, drugi je Vujadin Bosnić (rvanje), dok je Denis Memetović (boks) bio treći. Ove godine višegodišnji učesnik Dakar relija Gabor Sagmajster (moto sport) odlukom žirija završio je na 4. mestu, zatim slede Nikola Sedlak (šah), Gabor Kasa (biciklizam), Dijana Šefčić (atletika), Vjekoslav Futo / Stevan Sedlak (veslanje), Tatjana Matić (odbojka), Obrad Cvijanović (kik boks) i Milan Poledica (karate).

Dodeljene nagrade najboljim sportistima Subotice u 2014. godini

Dodeljene nagrade najboljim sportistima Subotice u 2014. godini

U konkurenciji klubova za najbolji proglašen je Klub dizača tegova "Spartak", slede Ženski fudbalski klub "Spartak", Rvački klub "Spartak" i Rukometni klub "Spartak Vojput".

Nagradu za 20 godina rada kao trener-volonter u Jedriličarskom klubu "Palić" dobio je Ištvan Boja, dok je Lajčo Zelić nagrađen za 50 godina sportskog angažmana u sportskoj disciplini dizanja tegova.

Posebna priznanja su dobili Davor Štefanek, Nikola Kalinić, Alen Kujundžić, Muški košarkaški klub "Spartak", Džudo klub "Spartak", Karate klub "Enpi", Društvo za sport i rekreaciju invalida Subotice, Veselin Uzelac, Aleksandar Žepinić, Mladen Pajović, Silvester Kasiba, Mara Radulović i Radovan Radulović.

Izvor: Subotica.com
Proglašenje najboljih sportista 2014. u izboru Subotičkih novina Proglašenje najboljih sportista 2014. u izboru Subotičkih novina Proglašenje najboljih sportista 2014. u izboru Subotičkih novina Proglašenje najboljih sportista 2014. u izboru Subotičkih novina Proglašenje najboljih sportista 2014. u izboru Subotičkih novina Proglašenje najboljih sportista 2014. u izboru Subotičkih novina Proglašenje najboljih sportista 2014. u izboru Subotičkih novina Proglašenje najboljih sportista 2014. u izboru Subotičkih novina
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 7610

Povezane vesti

Povezane teme

sportista godine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.