Komentara: 1
Pregleda: 4358
Foto

Dodeljene "Medalje Lajoša Vermeša"

24.02.2017. u 14:34h
Izvor: Subotica.com
Istaknutim sportistima i najboljem sportskom kolektivu danas su dodeljene nagrade u okviru akcije „Medalje Lajoša Vermeša“. Za najboljeg sportistu Subotice i dobitnika prestižnog priznanja jednoglasno je proglašen Davor Štefanek.
Dodeljene "Medalje Lajoša Vermeša"

Od 50 predloženih sportsta, žiri je izabrao deset najboljih a ovogodišnji dobitnik najvećeg priznanja, prelazne medalje Lajoša Vermeša je naš zlatni olimpijac rvač Davor Štefanek.

Davor je proglašen i za najboljeg sportistu i to jednoglasnom odlukom 30 članova žirija sa osvojenih maksimalnih 300 glasova, što je prvi put u jedanaest godina dugoj istoriji akcije koja nosi ime pionira sporta na ovim prostorima.

- Ovo je jedno od najlepših priznanja koje Subotica ima. Ovo drugi put da primam ovo prestižno priznanje. Neću da krijem da volim da primam priznanja i ako hoću dalje da bude tako, moraću da nastavim da budem dobar na strunjači i ih zaslužim – rekao Štefanek. - Činjenica je da sam prevazišao mog trenera Sretena Damnjanovića, ali neću se na ovome zaustaviti, još uvek sam gladan uspeha. Ove godine me čeka Evropsko prvenstvo i nadam se da ću tada konačno kompletirati medalje sa svih takmičenja.

Dodeljene "Medalje Lajoša Vermeša"

Dodeljene "Medalje Lajoša Vermeša"

Po ostvarenim sportskim uspesima u minuloj godini, na drugom mestu našao se dizač tegova Tamaš Kajdoči, a na trećem veslač Martin Mačković. Iza njih su dobitnici Vermešove plakete a to su atletičarka Jovana Ilić, klizačica Leona Rogić, plivač Novak Savić, rukometaš Veselin Jelić, fudbalerka Alegra Poljak, teniser Kristijan Juhas, motociklista Gabor Sagmajster i Nikola Mirković, bivši golman FK "Spartak".

Specijalno priznanje za sportski podvig godine dodeljeno je Luki Andrašiću, stonoteniseru Spartaka. Za najbolji sportski kolektiv proglašen je Klub dizača tegova "Spartak".

Dodeljene "Medalje Lajoša Vermeša"

Luka Andrašić, stonoteniser Spartaka

Čestitajući sportistima na uspesima i osvojenim priznanjima, Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za oblast omladine i sporta, poručio je da grad ulaže u bolje uslove za bavljenje i razvoj sporta, između ostalog i u infrastrukturu.

- Prošla godina je bila izuzetno uspešna za subotičke sportiste, imamo olimpijskog šampiona, evropske i svetske prvake, dičili smo se njima i na svakom koraku i dokazivali smo da smo grad sportova – podsetio je Simović. - Iako je teška ekonomska situacija u celoj državi, potrudićemo se da uz pomoć svih nivoa vlasti pomognemo sportistima i da ima omogućimo najbolje moguće uslove za rad. Tu prvenstveno mislim na izgradnju sportske infrastrukture i gradska vlast radi na realizaciji četiri važna projekta. To su pokrivanje i novi balon na bazenu u Dudovoj šumi, postavljanje reflektora na Gradskom stadionu, pokrivanje Gradskog klizališta čime će se sezona klizanja produžiti i izgradnja atletske staze na stadionu za šta već imamo gotov projekat i obezbeđena sredstva.

Izvor: Subotica.com
Svečanost dodele nagrada "Medalja Lajoša Vermeša" Svečanost dodele nagrada "Medalja Lajoša Vermeša" Svečanost dodele nagrada "Medalja Lajoša Vermeša" Svečanost dodele nagrada "Medalja Lajoša Vermeša" Svečanost dodele nagrada "Medalja Lajoša Vermeša" Svečanost dodele nagrada "Medalja Lajoša Vermeša" Svečanost dodele nagrada "Medalja Lajoša Vermeša" Svečanost dodele nagrada "Medalja Lajoša Vermeša"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 4358

Povezane vesti

Povezane teme

nemanja simović

medalja Lajoš Vermeš

davor štefanek

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.