Komentara: 1
Pregleda: 3921
Foto

Dodeljena priznanja "dr Ferenc Bodrogvari" istaknutim sugrađanima

20.06.2018. u 14:15h
Izvor: Subotica.com
Svečana dodela priznanja "dr Ferenc Bodrogvari", održana je sinoć u Velikoj većnici Gradske kuće. Za istaknuto delo i zapažena ostvarenja, ove godine priznanje su dobili profesor mađarskog jezika i književnosti Janoš Brener, nastavnica tambure Sonja Berta i nastavnik harmonike Miroslav Idić.
Dodeljena priznanja "dr Ferenc Bodrogvari" istaknutim sugrađanima

Priznanje "dr Ferenc Bodrogvari" dodeljuje se istaknutim kulturnim stvaraocima, starosti do 40 godina, u oblasti književnosti, likovne, muzičke umetnosti, pozorišne i filmske umetnosti, koji su svojim delima doprineli razvoju kulturnog života grada, uzimajući u obzir zapažena ostvarenja u prethodnoj godini. Ovogodišnji laurelati su profesor mađarskog jezika i književnosti Janoš Brener, nastavnica tambure Sonja Berta i nastavnik harmonike Miroslav Idić.

- Drago mi je da sam predložen za ovu nagradu, jer ona predstavlja podsticaj za mene i moj budući rad. Moram da istaknem da je ovo zasluga i moje dece, odnosno mojih učenika, bez kojih ovo ne bih uspeo. Drago mi je što su rad i trud vidljivi, kao i sve što smo do sada postigli - rekao je Miroslav Idić, nastavnik harmonike u Muzičkoj školi Subotica.

Sa njim se složila i njegova koleginica, Sonja Berta, nastavnica tambure i članica Subotičkog tamburaškog orkestra, koja je zahvalnost takođe odala svojim đacima.

- Ova nagrada predstavlja veliku zahvalnost za sve što sam postigla i veliki podsticaj da tako i nastavim, jer se trud isplati. Bez mojih učenika sa kojima sve to postižem, moj rad ne bi došao do izražaja, tako da je ovo zapravo jedan zajednički uspeh - istakla je Berta. 

Dodeljena priznanja "dr Ferenc Bodrogvari" istaknutim sugrađanima

Istaknutim sugrađanima, diplomu i plaketu priznanja "dr Ferenc Bodrogvari" uručio je Tivadar Bunford, predsednik Skupštine grada, s porukom da svojim trudom, radom, predanošću i ljubavlju budu malenkost koja će doprineti perspektivi naroda i čovečanstva, baš kako su doprineli razvoju kulture i intelektualne svesti u našem gradu.

- Verujem da će te se složiti sa mnom da je umetnost posebnost, kako ljudskog duha, tako i duha naše svakodnevice. Budi u nama mir, spokoj, osećaj ljubavi i pripadnosti. Muzika i zvuci instrumenata, kao i nežna reč najlepše proze, podsećaju nas na to kako je ljudima za sreću malo potrebno. Dragi mladi umetnici, dozvolite mi da vam čestitam na vašim uspesima i dostignućima. Nadam se da će vas dodela ovih priznanja motivisati da i dalje predano i nesebično radite na sebi i vašim učenicima, našim budućim mladim nadama. Želim vam da otklonite sve prepreke koje vam se nađu na putu daljeg uspeha i ostvarenje svih vaših težnji, snova i ciljeva - poručio je Bunford.

Dodeljena priznanja "dr Ferenc Bodrogvari" istaknutim sugrađanima

Priznanje koje nosi ime velikog filozofa, pisca i profesora, dodeljuje se svake godine oko 22. juna, dana rođenja dr Ferenca Bodrogvarija. Ova nagrada prvobitno je nosila ime "Šaman", čiji je Bodrogvari bio prvi dobitnik, a nedugo nakon njegove prerane smrti, pokrenuta je inicijativa da se priznanje za stvaralaštvo nazove po njemu.

Izvor: Subotica.com
Svečanost uručenja Priznanja dr Ferenc Bodrogvari Svečanost uručenja Priznanja dr Ferenc Bodrogvari Svečanost uručenja Priznanja dr Ferenc Bodrogvari Svečanost uručenja Priznanja dr Ferenc Bodrogvari Svečanost uručenja Priznanja dr Ferenc Bodrogvari Svečanost uručenja Priznanja dr Ferenc Bodrogvari Svečanost uručenja Priznanja dr Ferenc Bodrogvari Svečanost uručenja Priznanja dr Ferenc Bodrogvari
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3921
Povezane teme

ferenc bodrogvari

nagrada dr ferenc bodrogvari

velika većnica

priznanja dr ferenc bodrogvari

dodela priznanja

tivadar bunford

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.