Komentara: 3
Pregleda: 2281
Foto

Dodeljena priznanja „dr Ferenc Bodrogvari“

23.06.2021. u 13:22h
Izvor: Subotica.com
Dodeljena priznanja „dr Ferenc Bodrogvari“

U Velikoj većnici Gradske kuće sinoć su dodeljena priznanja „dr Ferenc Bodrogvari“, koje se dodeljuje istaknutim kulturnim stvaraocima, mlađim od 40 godina, u oblasti književnosti, nauke, likovne, muzičke, pozorišne i filmske umetnosti koji su svojim delima i činjenjima doprineli razvoju kulturnog života grada, ili dali doprinos na polju kulture u zemlji i inostranstvu. Ovogodišnji laureati su dramaturg Kornelija Goli, istoričar i novinar Silard Paći i Nevena Mlinko, profesorka srpskog jezika i književnosti.

Citirajući misli Kodalja Zoltana da se “kultura ne može naslediti” i da “kultura predaka brzo isparava ako je svaka generacija ponovo ne stekne za sebe“, predsednik Skupštine grada Balint Pastor poručio je laureatima i gostima, koliko je važno da poštujemo sve one čiji rad i profesionalni pristup doprinose ovom ponovnom sticanju, očuvanju i prenošenju kulturnog nasleđa predaka.

Dodeljena priznanja „dr Ferenc Bodrogvari“- Među njima se posebno ističu ličnosti koje i same stvaraju vrednosti, koje će za buduće generacije predstavljati deo njihovog kulturnog nasleđa. Dr Ferenc Bodrogvari svojim bogatim i raznovrsnim opusom je bio jedan od takvih – poručio je Pastor. - Ovom nagradom se izražava zahvalnost prema istaknutim mladim stvaraocima koji svoj rad takođe stavljaju u službu ponovnog sticanja kulture naših predaka, prenošenja stvorenih vrednosti i bogaćenja te baštine. Dajemo im do znanja da su nam važni njihovi uspesi i rezultati, da nam znači mnogo što svojim stručnim, naučnim i kreativnim radom doprinose stvaranju novih vrednosti, da prepoznajemo zahtevnost koja ih vodi i kvalitet koji pružaju. Drago nam je što ovaj grad, tako ponosan na svoju kulturu, obrazovanje, istoriju i duhovnu raznolikost, može da se pohvali sugrađanima, i to mladim stvaraocima koji su već dali prilog trajnim vrednostima, koji svojim kvalitetima premašuju ostvarivanje ličnih profesionalnih ambicija služeći tako napretku svoje zajednice.

Ovogodišnjim dobitniima nagrada je velika čast, a kako je istakla Nevena Mlinko ona pripada svim saradnicima.

- Jako mi znači što je moj rad prepoznat u zajednici kojoj pripadam. Puno mi je srce što su sa mnom moja porodica, prijatelji i saradnici bez kojih ne bih dobila ovo priznanje. Oni su verovali u moj rad, pomagali u realizaciji, te ovo priznanje pripada naslovno meni ali I svima njima koji su iza kulisa stajali I podržavali – istakla je Nevena Mlinko.

Dodeljena priznanja „dr Ferenc Bodrogvari“

Silard Paći je priznanje zaslužio zahvaljujući tekstovima o prošlosti našeg grada koje već duže vreme objavljuje u listu “Mađar So”.

-Iznenadio sam se kada sam predložen za ovu nagradu, radim oko četiri godine i nisam očekivao da ću ovako brzo dobiti priznanje. Trudim se da kroz novinarstvo promovišem lokalnu istoriju Subotice i zahvaljujem se od srca ljudima koji su me predložili – kaže Paći.

Dodeljena priznanja „dr Ferenc Bodrogvari“

Dramaturga Korneliju Goli nije bilo potrebno predstavljati, o njoj najbolje govore komadi koje potpisuje u pozorištima “Deže Kostollanji”, “Narodnom pozorištu”...

- Svako priznanje je velika čast za umetnika, ono je I podstrek za budući rad. Nadam se da ću raditi sve bolje i bolje – dodaje Kornelija Goli.

Dodeljena priznanja „dr Ferenc Bodrogvari“

Izvor: Subotica.com
Uručenje priznanja "dr Ferenc Bodrogvari" za 2020. godinu Uručenje priznanja "dr Ferenc Bodrogvari" za 2020. godinu Uručenje priznanja "dr Ferenc Bodrogvari" za 2020. godinu Uručenje priznanja "dr Ferenc Bodrogvari" za 2020. godinu Uručenje priznanja "dr Ferenc Bodrogvari" za 2020. godinu Uručenje priznanja "dr Ferenc Bodrogvari" za 2020. godinu Uručenje priznanja "dr Ferenc Bodrogvari" za 2020. godinu Uručenje priznanja "dr Ferenc Bodrogvari" za 2020. godinu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2281

Povezana vest

Povezane teme

pastor balint

nagrada dr ferenc bodrogvari

priznanja dr ferenc bodrogvari

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.