Komentara: 16
Pregleda: 11778

Doček Pravoslavne nove godine u kafićima, klubovima ali i u kućnoj atmosferi

13.01.2018. u 12:21h
Izvor: Subotica.com
Kao i prethodnih godina, organizovanog dočeka Pravoslavne nove godine na Gradskom trgu neće biti, ali će neki Subotičani Novu godinu po Julijanskom kalendaru slaviti u restoranima, kafićima i klubovima.
Doček Pravoslavne nove godine u kafićima, klubovima ali i u kućnoj atmosferi

Oni koji još jednom žele da proslave početak 2018. godine imaju mogućnost da „najluđu noć“ dočekaju u nekoliko subotičkih lokala. U odnosu na 31. decembar ima manje organizovanih ponuda, ali su zato cene znatno niže.

Sudeći po tome da su ulaznice za doček Pravoslavne nove godine, ili kako je odmaćeno u narodu - Srpske nove godine, u većini klubova rezervisane, subotički ugostitelji uspeće i ovog 13. januara da privole goste u svoje objekte. Za provod su nazainteresovaniji mladi, te su u popularnim subotičkim klubovima sva mesta rezervisana.

- Interesovanje za doček Srpske nove godine je ogromno. Već od pre deset dana, sve je rezervisano. Garantujemo odličan provod, za muziku je zadužen DJ Arsa. Ulaz nećemo naplaćivati, samo piće, a za goste smo pripremili i akciju „flaša na flašu“, za jednu
naručenu flašu dobiće gratis flašu - poručuju iz kluba „Sax“.

Da vlada veliko interesovanje, potvrdili su i u „Mojoj kafanici“, koja se takođe odlučila za besplatan ulaz uz rezervaciju.

- Sve nam je rezervisano već u sredu i četvrtak, bilo je baš veliko interesovanje. Biće dobar provod, kao i uvek, živa muzika i DJ. Dolaze nam „Totalno rasulo bend“ iz Pinkovih zvezda i Dj Milić - kažu u „Mojoj kafanici“.

Dok su mladi zainteresovani za provod u diskotekama i klubovima, oni nešto stariji imaju priliku da Pravoslavnu novu godinu dočekaju u nekom od restorana u Subotici ili na Paliću, kao i na obližnjim salašima uz tamburaše.

- Potrudićemo se svim srcem da naše goste veselo uvedemo u Novu godinu uz tamburaški ansambl "Amajlija”. Cena ulaznice je 2200 dinara. U cenu je uračunata večera i konzumacija pića, kao i šampanjac u ponoć - kažu u čardi „Kapetanski rit“.

Dok mlađi sugrađani sa kojima smo razgovarali Pravoslavnu novu godinu vide kao još jednu priliku za dobar provod, on nešto stariji kažu da im je 13. januar, kao i bilo koji dan u godini.

- Biću kod kuće sa porodicom, ne idem nigde jer smo se istrošili za doček nove godine po Gregorijanskom kalendaru. Najverovatnije neću ni primetiti sam dolazak Srpske nove godine - kaže sugrađanka O. A.

- Rezervisali smo mesto u jednom kafiću. Idem sa društvom, jedva čekam. Obožavam januar i sve praznike - ističe mlada Subotičanka.

- Ne slavim Srpsku novu godinu, slavili smo samo 31. decembra. Tada smo uplatili mali odmor van Subotice. Smatran da imamo previše praznika - kaže sugrađanin M. K.

Neka od večeras organizovanih dočeka u ugostiteljskim objektima širom Subotice pogledajte u odeljku "Dešavanja".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 16
Pregleda: 11778
Povezane teme

pravoslavna nova godina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.