Komentara: 73
Pregleda: 23185

Doček Nove godine na Trgu uz Gocu Tržan

16.12.2016. u 10:02h
Izvor: Subotica.com
Iako još uvek nije poznato šta će se sve dešavati u centru grada na ispraćaju 2016. godine, jedno je izvesno - Subotičanima će pevati Goca Tržan.
Doček Nove godine na Trgu uz Gocu Tržan

Bliži nam se deo godine kada se podiže euforija i prave se veliki planovi. Mnogi od planova su kratkoročni, kao npr. kako se provesti za doček Nove godine, kako se obući, gde biti, sa kime ući u novi jednogodišnji kalendarski period.

Mnogi građani biraju da novogodišnju noć provedu na otvorenom, na trgovima i prostoru koji je namenski uređen i predviđen za organizovani doček, "pod sponzorstvom" lokalne samouprave, odnosno grada ili (prigradskog) mesta.

Na internetu se pojavilo nekoliko inicijativa koje su prikupljale podršku građana Subotice sa istim cilje, da se novogodišnja proslava, odnosno organizovani doček Nove godine na Gradskom trgu ove godine održi dosta skromnije, a da se razlika od predviđenog budžeta uplati u humanitarne svrhe, konkretno za lečenje sugrađana koji kroz razne kanale već duže vreme prikupljaju sredstva kako bi nastavili, odnosno započeli svoj životni cilj.

Nažalost i pored inicijativa nekoliko grupa građana Subotičani nisu pokazali veliko interesovanje za ovu ideju, možda nedovoljno obavešteni da postoji, ili je rok bio kratak (kasno iniciran) ili jednostavno ne podržavaju ovu ideju. Na jednoj koja koliko znamo ima najveću podršku trenutno ima oko 350 potpisa.

Kako piše portal MojNoviSad.com, i građani Novog Sada su početkom decembra inicirali online peticiju (a kasnije se pojavilo više njih) da se novac namenjen za doček preusmeri za lečenje dece, ali ni tamo nije bilo veće podrške (oko 2.500 potpisanih na jednoj od popularnijih online peticija), a bez obzira na to odlučeno je da organizovane proslave bude, i to u stilu, sa Čolom.

Kako smo i sami bili inspirisani tom idejom, pre desetak dana kontaktirali smo nezvanično nadležne i upitali da li postoji takva mogućnost, ali odgovor je bio negativan, uz obrazloženje da je inicijativa stigla dosta kasno, kao i da već uveliko traju pripreme za organizaciju dočeka Nove godine na Gradskom trgu.

Reakcije Subotičana pomešane - čitajući poruke koje su sugrađani iznosili kod potpisivanja takvih online peticija i komentarisali na društenim mrežama moglo se videti da je bilo onih koji su bili oduševljeni tom idejom (novac za proslavu -> fond za lečenje), preko onih koji smatraju da novac za lečenje treba da se traži iz drugih izvora / fondova uz opšti zaključak "gde je granica", pa sve do onih koji smatraju da grad treba da organizuje proslavu i da je to retka prilika kada običan građanin može da besplatno da pogleda neko takvo veliko dešavanje i ne bude sam u novogodišnjoj noći.

Dakle, mogućnost da se novac od organizacije javnog dočeka nešto ubaci u kasu za one koji se bore za svoj život je praktično isključena, ostao je još samo formalan odgovor, a na njega se nije dugo čekalo.

RASPISAN JAVNI POZIV ZA DOSTAVLJANJE PONUDE, PONUDA USVOJENA.

Zakon o javnim nabavkama nalaže da za nabavku usluga vrednosti preko 400.000 dinara neophodno je da se uradi tender, odnosno javna nabavka. Grad je to i učinio 9. decembra, po sistemu "bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda shodno članu 36. stav 1. tačka 2. Zakona o javnim nabavkama", odnosno grad se direktno obratio Goci Tržan da da ponudu koliko bi koštao njen nastup za novogodišnje veče na Gradskom trgu u Subotici. Odgovor je stigao par dana kasnije, juče (15. decembra) je i zvanično prihvaćen od strane Komisije za javne nabavke grada Subotice.

Kako se navodi u odluci, ponuda koju je uputila Goca Tržan, odnosno pravno lice koje je zastupa, je da će uslugu obaviti za novčanu nadoknadu u iznosu od 1,61 miliona dinara (oko 13.000 evra) bez PDV-a. Detalji Ponude/Ugovora nisu objavljeni, ali je izvesno da je odluka konačna i ugovor je potpisan, tako da sve dalje inicijative padaju u vodu.

Šta je još pripremljeno pored Goce Tržan i kako će u celosti izgledati doček Nove godine na Gradskom trgu u Subotici ostaje nam da sačekamo zvaničnike. Obično se do 20. decembra objavi kompletan program, a očekujemo i da tom prilikom saznamo i koliko će ukupno biti utrošeno na zabavu u novogodišnjoj noći.

Da podsetimo, ispraćaj 2015. godine za Subotičani koji su odlučili da to "obave" na Gradskom trgu bio je uz AS FM didžejeve.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 73
Pregleda: 23185

Povezana vest

Povezane teme

doček nove godine

Goca Tržan

doček nove 2017. godine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.