Komentara: 1
Pregleda: 4851

Dobrovoljno davalaštvo krvi ima veliki medicinski i društveni značaj

11.05.2016. u 14:14h
Izvor: Opšta Bolnica
Saopštenje Opšte bolnice Subotica povodom nacionalnog praznika dobrovoljnih davalaca krvi u nastavku prenosimo u celosti.
Dobrovoljno davalaštvo krvi ima veliki medicinski i društveni značaj

Poštovani Davaoci krvi, veliki je medicinski i društveni značaj dobrovoljnog davalaštva krvi. Živimo u vremenu velikih promena praćenih ekonomskim teškoćama, što uvek dovodi do ideja o potrebi uvođenja restriktivnih mera i reorganizacija. Predstoji nam neizvestan put u našem zajedničkom humanitarnom delovanju.

Samo davalaštvo razvijeno na principima dobrovoljnosti i anonimnosti predstavlja temelj savremene medicine koja bi bez obzira na sva tehnološka i savremena medicinska saznanja bila manje uspešna bez dobrovoljnih davalaca krvi. Iz tih razloga svim davaocima krvi želimo dobro zdravlje i srećan Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi.

// kraj saopštenja

Tokom prošle godine donirano 7.306 jedinica krvi

Zbog dobre organizacije i velikog odziva davalaca, Služba za transfuziju krvi Opšte bolnice poznata je po stabilnim rezervama „najdragocenije tečnosti“. Tokom prošle godine, želju da da krv izrazilo je oko 8900 građana, dok je uzetih jedinica bilo 7306. Više o ovome u povezanoj vesti.

Dobrovoljni davaoci krv mogu dati na odeljenju u bolnici radnim danima od 7 do 10 časova.

Izvor: Opšta Bolnica
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4851

Povezana vest

Povezane teme

dobrovoljno davanje krvi

svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.