Komentara: 0
Pregleda: 3618

Dobri rezultati odeljenja EFS u Bujanovcu

28.12.2011. u 17:07h
Izvor: RTV Yueco
Dobri rezultati odeljenja EFS u Bujanovcu

Ekonomski fakultet iz Subotice već dva meseca izvodi nastavu na odeljenju u Bujanovcu i prvi rezultati su zadovoljavajući, složili su se na sinoćnom sastanku rukovodstvo fakulteta iz Subotice i njihove kolege iz Tetova. Delegacija Ekonomskog fakulteta Univerziteta iz Tetova, čiji profesori izvode nastavu na albanskom jeziku na odeljenju u Bujanovcu, nakon jučerašnje posete Subotici, u Novom Sadu će potpisati i sporazum o saradnji sa Univerzitetom u Novom Sadu. Otvaranje odeljenja Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu pozdravlja i Koordinaciono telo Vlade za jug Srbije.

Danas se navršavaju dva meseca od kako je Ekonomski fakultet iz Subotice, zajedno sa kolegama sa Univerziteta u Tetovu pokrenuo nastavu na odeljenju u Bujanovcu. To je bio povod da delegacije iz Tetova poseti Suboticu, kako bi saradnja dva fakulteta bila još čvršća. Ocenjeno je da je do sada izvedeno 2/3 nastave u prvom semestru, koji će biti završen u januaru. Na odeljenju je u ovom trenutku oko 90 studenata, od kojih više od polovine sluša nastavu na albanskom jeziku.

Na odeljenju u Bujanovcu, trećina nastave, odnosno devet predmeta studenti slušaju na albanskom jeziku. Ovu nastavu izvode profesori sa Ekonomskog fakulteta u Tetovu, u Makedoniji.

Otvaranje odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu je od izuzetnog značaja za mlade u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, ocenili su predstavnici Koodrinacionog tela Vlade Srbije za ove tri opštine.

Saradnja dva fakulteta biće podignuta na viši nivo. U Novom Sadu će biti potpisan i sporazum o saradnji dva Univerziteta, za koju se očekuje da će se proširiti na sve fakultete oba Univerziteta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3618
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

ekonomski fakultet u bujanovcu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.