Komentara: 0
Pregleda: 2971

Dnevni centar i savetovalište za obolele od demencije

10.05.2012. u 19:24h
Izvor: RTV Yueco
U prostorijama Gerontološkog centra „Kertvaroš“ u ulici Alekse Šantića broj 27, otvoren je Dnevni centar i savetovalište za osobe obolele od demencije. Boravak u Centru je besplatan, a radno vreme je od 8-19 časova svakog dana. Prema procenama stručnjaka u Srbiji ima 6-8% osoba starijih od 65 godina ima problema sa demencijom.
Dnevni centar i savetovalište za obolele od demencije

Predstavnici grada, Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju , predstavnici Ministarstva rada i socijalne politike i zamenik direktora Gerontološkog centra Subotica svečano su otvorili Dnevni centar i savetovalište za osobe obolele od demencije. Prema procenama stručnjaka u Srbiji ima 6-8% osoba starijih od 65 godina ima problema sa demencijom.

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju pomogao je otvaranje Centra sa milion dinara. Dr Atila Čengeri , pokrajinski sektretar za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju istakao je na otvaranju Centra da će njegovim otvaranjem biti rasterećene i zdravstvene ustanove jer su se staraoci dementnih osoba često obraćali za pomoć odeljennjima neurologije i pshijijatrijskih odeljenja.

Otvaranje Dnevnog centara i savetovališta za osobe obolele od demencije predstavlja širenje lepeze usluga Gerontološkog centra Subotica. Kroz ovaj Centar će porodice dobiti i savetodavnu uslugu . Po rečima zamenika direktora Gerontološkog centra, dr Nenada Ivaniševića, ovaj centar predstavlja jednu vrstu vrtića za starije osobe, koje će staraoci dovoditi ujutro, a dolaziti po njih uveče.

Nova usluga Gerontološkog centra Subotica je specifična jer se realizuje u zajednici i omogućava korisnicima da ostanu u svojoj porodici, a da u Centru provedu neko vreme uz odgovarajuću negu i podršku, što porodicama olakšava porodicama posao oko nege dementnih osoba.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2971
Povezane teme

gerontološki centar subotica

demencija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.