Komentara: 0
Pregleda: 1983
Foto

Dizanje tegova: Umesto Kupa Subotice održano Ekipno prvenstvo Srbije

25.08.2020. u 12:32h
Izvor: Subotica.com
Klub dizača tegova „Spartak“ uz poštovanje svih epidemioloških mera održao je ekipno takmičenje na otvorenom platou zgrade „Jadran“ (Sokolski dom), u obe konkurencije.
Dizanje tegova: Umesto Kupa Subotice održano Ekipno prvenstvo Srbije

Zbog pandenije Covid-19 umesto međunarodnog 35. „Kupa Subotice“ u dizanju tegova po preporuci i dogovoru rukovodstva kluba održano je ekipno ocensko takmičenje na otvorenom platou ispred zgrade „Jadrana“, uz saglasnost i pomoć Gradske uprave Subotice i Sportskog saveza Subotice, kao i  podršku Saveza Srbije i Vojvodine za dizanje tegova.

- Cilj ovog takmičenja bio je da takmičari imaju šansu nastupa posle punih pet meseci pauze od prekida takmičarske sezone zbog korona virusa, da se novim i najmlađim članovima kluba da šansa da se oprobaju na takmičenju i steknu takmičarsko iskustvo, zatim unapređenje timskog duha i jačanje homogene zajednice, ali i testiranje trenutne forme - po završetku letnjih priprema i dalji putokaz za programiranje rada - objašnjavaju u KDT "Spartak", tehničkom organizatoru takmičenja. - Pored svega navedenom cilj je bio i promocija dizanja tegova, sporta i zdravog načina života uopšte.

Dizanje tegova: Umesto Kupa Subotice održano Ekipno prvenstvo SrbijeDizanje tegova: Umesto Kupa Subotice održano Ekipno prvenstvo SrbijeTakmičenje je održano u grupama od osam do 12 takmičara uz obavezno održavanje distance od 1,5 m. Po starosnim kategorijama nastupali su takmičari U15, U17, U20, U23, seniori i veterani.  Postignuti rezultati opravdali su organizaciju takmičenja gde su se sa najvrednijim rezultatom po Sincler bodovima istakli Tina Alijević u ženskoj i Viktor Haško u muškoj konkurenciji.

Tina Alijević postigla je rezultat vredan blizu magičnih 200 Sincler bodova, dok su ostali rezultati bili bolji od evidentiranih državnih rekorda od 14.03.2020. Bili bi oboreni sledeći državni rekordi da je održano takmičenje SSDT (pod uslovom da neki drugi klub ne izvede do sad nepoznate talente):
U ženskoj konkurenciji za U20u kategoriji do 76 kg Teodora  Subanović, U23 u kategoriji + 87 kg Nikolina Radaković, u kategoriji do 76 kg Teodora Subanović, za seniorke u kategoriji + 87 kg Nikolina Radaković.

U muškoj konkurenciji za U15 u kategoriji do 55 kg Balaž Benčik Maša Balaž, u kategoriji do 67 kg Akoš Berenji u kategoriji do 73 kg Adam Sabo, u kategoriji do 102 kg Aleks Dorožmai Aleks, U17 u kategoriji do 55 kg Balažm Benčik Maša.

Dizanje tegova: Umesto Kupa Subotice održano Ekipno prvenstvo SrbijeDizanje tegova: Umesto Kupa Subotice održano Ekipno prvenstvo Srbije

Svaki učesnik je nagrađen medljom i sportskom majicom Sportskog Saveza Grada Subotice, dok su  sa najvrednijim rezultatom po Sincler bodovima peharom nagrađeni Tina Alijević i Viktor Haško.

U pripremi, organizaciji i realizaciji takmičenja učestvovali su Ferenc Kiš predsednik kluba, Tamaš Kajdoči potpredsednik kluba, Tibor Haško -trener, članovi UO kluba Ervin Aroksalaši, Zoltan Kajdoči,  Ervin Rožnjik glavni trener i sudija, Tivadar Kajdoči sudija i pomoćni trener, prof. Čongor Nađ – trener, Anika Andrija pomoćni trener,  kao i takmičarke Tina Alijević, Teodora Subanović i Nikolina  Radaković.

Izvor: Subotica.com
Ekipno prvenstvo Srbije u dizanju tegova Ekipno prvenstvo Srbije u dizanju tegova Ekipno prvenstvo Srbije u dizanju tegova Ekipno prvenstvo Srbije u dizanju tegova Ekipno prvenstvo Srbije u dizanju tegova Ekipno prvenstvo Srbije u dizanju tegova Ekipno prvenstvo Srbije u dizanju tegova Ekipno prvenstvo Srbije u dizanju tegova
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1983
Povezane teme

dizanje tegova

dizači tegova

klub dizača tegova spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.