Komentara: 7
Pregleda: 6290
Foto

Divlja deponija na privatnoj parceli - (ne)rešiv problem meštana u Ulici Ante Evetovića Miroljuba

28.03.2022. u 13:05h
Izvor: Subotica.com
Tik uz novoizgrađenu kuću porodice Pavlaković Stanojević, u naselju Srpski šor, nalazi se divlja deponija na privatnoj parceli. Parcela, na kojoj je decenijama prikupljano smeće i šut, kako kažu stanari obližnjih kuća, pravo je leglo zaraze, a najgore je leti kada, zbog neprijatnih mirisa, stanovnici ove ulice ne izlaze iz svojih domova.
Divlja deponija na privatnoj parceli - (ne)rešiv problem meštana u Ulici Ante Evetovića Miroljuba

Porodica Pavlaković Stanojević pre pet godina skućila se u Ulici Ante Evetovića Miroljuba, u naselju Srpski šor. Uz njihovu kuću, u kojoj stasava dvogodišnji dečak, nalazi se divlja deponija koja, prema rečima ovog para, predstavlja pravo leglo zaraze.

-Imamo dete od dve godine, jako se plašmo zaraze, plašimo se da se dete ne razboli, na ovoj divljoj deponiji ima svega. Kada sednemo u dvorište da popijemo kafu imamo pogled na smeće i šut koje je visine i do metar i po. Najgore je leti kada počne da smrdi, a svaki put kada duva vetar raznosi smeće po ulici i okolnim dvorištima pa onda to sakupljamo - objašnjava Bojana Pavlaković.

Divlja deponija na privatnoj parceli - (ne)rešiv problem meštana u Ulici Ante Evetovića MiroljubaKako kažu stanovnici ove ulice, smeće je decenijama dovlačio čovek koji je živeo u trošnom kućerku na maloj parceli i koji je preminuo prošle godine.

- I kada smo se doselili tu, pre pet godina, ova deponija je postojala. Vremenom je samo bilo sve gore. Čoveka, koji je biciklom dovlačio smeće, smo molili da to ne radi, ali bezuspešno. On je preminuo prošle godine i sada ne znamo ko je vlasnik ove parcele niti kako da rešimo problem, ali se jako plašimo za zdravlje svog deteta, odnosno za njegovu bezbednost, jer tu ima pacova i miševa, a sakupljaju se i psi lutalice - objašnjava Dragan Stanojević.

Divlja deponija na privatnoj parceli - (ne)rešiv problem meštana u Ulici Ante Evetovića MiroljubaU nadi da će problem biti rešen, Bojana i Dragan obraćali su se na nekoliko adresa, ali za sada niko nije reagovao.

- Dva puta sam se obraćao komunalnoj policiji, rečeno nam je da će nam se javiti, ali ništa. Evo problem još uvek nije rešen. Ja ne mogu da ulazim na privatnu parcelu da to sređujem, nemam pravo, a i odvoženje te količine otpada košta. Ne znam šta da radim, samo znam da se plašim za svoje dete - završava Dragan Stanojević. 

Divlja deponija na privatnoj parceli - (ne)rešiv problem meštana u Ulici Ante Evetovića Miroljuba

Izvor: Subotica.com
Divlja deoponija nadomak kuće Divlja deoponija nadomak kuće Divlja deoponija nadomak kuće Divlja deoponija nadomak kuće Divlja deoponija nadomak kuće Divlja deoponija nadomak kuće Divlja deoponija nadomak kuće Divlja deoponija nadomak kuće
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 7
Pregleda: 6290

Povezana vest

Povezane teme

divlja deponija

smeće

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.