• Pregleda: 3012

Divlja deponija na Kelebiji

Stanovnici Kelebije imaju problem sa diviljim deponijama. Svaki drugi dan Čistoća odnosi smeće, ali to nije dovoljno jer stanovnici iz Kelebije pored kontejnera bacaju smeće i stvaraju divlje deponije. Volonteri Arhus centra su pre dva meseca očistili dve divlje deponije na Kelebiji, međutim kada su danas obišli lokacije situacija je nepromenjena.
Divlja deponija na Kelebiji

Leona Mezei živi na Kelebiji. Po struci je diplomirani ekolog i smatra da im nedostajku kontejneri. Problem je što su građani navikli da bacaju otpad pored kontejnera i to bi trebalo da se promeni.

Volonteri Arhus centra u Subotici proteklih meseci su obilazili grad i fotografisali divlje deponije. Kažu da se ova slika može videti u mnogim prigradskim naseljima. Do sada su fotografije slali na sajt Očistimo Srbiju.

U Arhus centru kažu da su pre dva meseca očistili 12 loklacija i sakupili 20 kontejnera smeća. Sakupljeno je onda 2000 kilograma papira i 450 kilograma Pet ambalaže.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

3
lopovi Odgovori
Zasto nisu doveli ovde Dacica i Vucica s Dulicima da se malo prosetaju i udihnu svez vazduh?
I sad neka kazu da nemaju novca a kada njima treba nesto u korist bude sagradjeno u roku 2 nedelje!
naIvan Odgovori
Ma nema to nikakve veze, malko cemo se strpiti sa sakupljanjem smeca. Nije to bas toliko ni hitno a ni bitno, niti alarmantno. Navikli smo mi i na vece smece, samo jos nismo nacisto sa tom cinjenicom. Sve ce to narod pozlatiti. Sada ce juni mesec 2013.godine, obicno u junu mesecu svake godine je Duliceva akcija na drzavnom nivou " Ocistimo Srbiju".
Posmatrač Odgovori
Ne postoji divlja deponija na Kelebiji.Postoji samo neodgovornost nadležnih iz Čistoće da se reši problem odnošenja smeća iz prigradskih naselja.Rukovodstvo MZ Kelebija je u više navrata kontaktiralo i slalo predloge za rešavanje problema sa kontejnerima ali nikakav odgovor iz Čistoće nisu dobili.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.