Komentara: 196
Pregleda: 13050
Foto

Đilas: Želimo od Srbije da napravimo mesto u kojem se dobro živi!

30.10.2021. u 16:52h
Izvor: Subotica.com
Najviši članovi predsedništva Stranke slobode i pravde obratili su se danas građanima Subotice sa najavljenim temama promocije "Plana za Dan posle" i komentarisanjem aktuelnih dešavanja u zemlji i na lokalu.
Đilas: Želimo od Srbije da napravimo mesto u kojem se dobro živi!

Pred Subotičanima, ispred platoa Zoranu Đinđiću, istupili su Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, njegov zamenik Borko Stefanović i potpredsednici Marinika Tepić i Dejan Bulatović. Goste je najavio Robert Šebek, predsednik GrO SSP Subotica.

- Kada god dođem u Suboticu uvek se oduševim lepotom ovog grada, pošto je zaista jedan od najlepših u Srbiji i u sebi sadrži sve lepote i sve ono što je svaki od naroda koji živi u ovom gradu dao kao doprinos da on danas ovako izgleda. Nažalost, kada čitam danas o Subotici, čitam i o strahu nekih zaposlenih da će neke kompanije u kojima rade otići, čitam o bolnici koju napuštaju specijalisti, kažu da ih je preko dvadeset. Čitam i o Centru za vantelesnu oplodnju koji je završen a ne radi skoro dve godine. To su jako loše stvari, posledica loših vlasti, njihovog neznanja, nesposobnosti i bahatosti - poručio je Đilas pred okupljenim građanima na Korzou. -  Ideja je da od Srbije napravimo zemlju koja će se dičiti lepotom, u kojoj će na mesta na kojima se odlučuje doći i nestranačke ličnosti koje znaju da rade posao i da posle kada se sve to završi zaista od naše zemlje napravimo mesto u kojem se dobro živi. Taj dobar život je osnovna ideja naše stranke. Zato smo tu, da se sa svim opozicionim strankama, koje su zaista protiv ovog režima, borimo da se ovaj sistem zauvek promeni.

Đilas: Želimo od Srbije da napravimo mesto u kojem se dobro živi!Predsednik Stranke slobode i pravde prokometarisao je i potpisivanje Sporazuma koji je zaključen juče između dela pozicije sa strankama na vlasti.

- Demokratija je ubijena u Srbiji i ne može se popraviti milošću ubice. Ubio ju je režim Aleksandra Vučića tako što krši sve zakone, uništava sve institucije i organizuje zemlju na takav način da su pljačka i korupcija postali njen sastavni deo. Ne možete u dogovoru sa takvim ljudima opet uvesti demokratiju. Zato je naš stav da sa onima koji se tako ponašaju ne možemo da dogovaramo kakvi će biti izborni uslovi i kako će se demokratija popraviti, kako su to mislili i neki ljudi iz Evrope. Imali smo dva zahteva da možemo da kažemo da su izbori iole slobodni a oni su da na  javnom servisu i opozicija ima pravo da govori a da u isto vreme niko ne govori preko njih, dok je drugi da se zaustavi pritisak na ljude zaposlene u javnom sektoru da budu sigurni glasovi za vladajuću strukturu - rekao je Đilas. - Razgovaramo sa nama bliskim opozicionim strankama kao što su Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Narodna stranka i Pokret za preokret, ali i sa mnogim ljudima koji nisu u strankama, a koji su borci protiv ovog režima, da donesemo odluku da li ćemo učestvovati i na takvim, nazovi izborima, ili ćemo se opredeliti za drugi vid borbe. Očekujemo da ćemo odgovor na to dati građanima u bliskoj budućnosti.

Đilas: Želimo od Srbije da napravimo mesto u kojem se dobro živi!Na pitanje, hipotetički, da opozicija dođe na vlast, da li bi u Vojvodini nastavila koaliciju sa najvećom strankom Mađara u Srbiji, prvi čovek SSP je rekao da sve manjine treba da budu uključene u donošenje odluka, ali da lokalni odbori odlučuju o lokalnim koalicijama.

- Ako govorimo na republičkom nivou, veoma je važno da u nacionalnom Parlamentu budu predstavnici svih nacionalnih zajednica koje žive u Srbiji jer mi želimo zemlju u kojoj svako živi dobro. Što se tiče lokalnog delovanja, pravilo je da svaka lokalna organizacija odluči sa kim će biti na vlasti, jer verujemo u decentralizaciju Srbije i tog ćemo se principa držati. Sve ono što je u korist građana i boljeg života mi ćemo podržati - zaključio je Đilas.

Đilas: Želimo od Srbije da napravimo mesto u kojem se dobro živi!Nakon kratkog obraćanja članovi SSP razgovarali su sa okupljenim građanima, a zatim se i prošetali centrom Subotice. Najavljeni blok predstavljanja "Plana za Dan posle" nije održan.

Izvor: Subotica.com
Članovi predsedništva Stranke slobode i pravde sa građanima Subotice Članovi predsedništva Stranke slobode i pravde sa građanima Subotice Članovi predsedništva Stranke slobode i pravde sa građanima Subotice Članovi predsedništva Stranke slobode i pravde sa građanima Subotice Članovi predsedništva Stranke slobode i pravde sa građanima Subotice Članovi predsedništva Stranke slobode i pravde sa građanima Subotice Članovi predsedništva Stranke slobode i pravde sa građanima Subotice Članovi predsedništva Stranke slobode i pravde sa građanima Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 196
Pregleda: 13050

Povezano dešavanje

Povezane teme

dragan đilas

stranka slobode i pravde subotica

izbori2022

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.