Komentara: 84
Pregleda: 12641

"DG Company" regularno dobio posao za sanaciju Gradske deponije

28.09.2012. u 01:05h
Izvor: Radio Subotica
"DG Company" regularno dobio posao za sanaciju Gradske deponije

Informacija koja se pojavila u medijima, a koju u nastavku prenosimo u celosti, da je "DG Company" firma oca bivšeg ministra Olivera Dulića, 2010. godine dobila "preko veze" više od 450.000 evra za sanaciju gradske deponije smeća, nije tačna, tvrde u Javnom komunalnom preduzeću "Čistoća i zelenilo", koje je bilo potpisnik ugovora.

Firmi je kao najboljem ponuđaču putem javne nabavke dodeljen posao predviđen projektom sanacije deponije, za koji je grad platio 16 miliona i 800 hiljada dinara, a razliku do 20 miliona i 719 hiljada dinara obezbedila "Čistoća".

Sva tražena dokumentacija o ovom poslu već je poslata povereniku za informacije Rodoljubu Šabiću, kaže direktor Javnog komunalnog preduzeća Vladimir Dragin.


U nastavku prenosimo celokupnu vest koju su na osnovu teksta objavljenog na portalu pistaljka.rs  (portal posvećen borbi protiv korupcije) preneli i drugi mediji:

Dulićev otac dobio 47 miliona za sanaciju deponije

DG CompanyPreduzeće DG Company d.o.o. iz Subotice čiji je vlasnik otac, a direktor brat bivšeg ministra životne sredine i rudarstva Olivera Dulića dobilo je u avgustu 2010. godine posao sanacije deponije u Subotici čija je vrednost 47 miliona dinara, saznaje internet portal Pištaljka.

Pod kojim uslovima je ovaj tender sproveden, ovaj portal je pokušavao da sazna punih petnaest meseci, ali Javno komunalno preduzeće Čistoća i zelenilo iz Subotice, kršeći zakon, odbija da dostavi tražene informacije.

Rukovodstvo JKP skoro mesec dana ignoriše nalog Poverenika za informacije od javnog značaja kojim je naloženo da se saradniku Pištaljke dostavi tenderska dokumentacija i ugovor koji je potpisan sa firmom DG Company d.o.o.

Subotičko JKP Čistoća i zelenilo je u Službenom glasniku 25.6.2010. godine objavilo poziv za prikupljanje ponuda u postupku nabavke izvođenja radova prema projektu „Fazna sanacija i rekultivacija gradske deponije-Aleksandrovačka bara“ u Subotici.

Istovremeno, zvanični podaci Uprave za javne nabavke pokazuju da su JKP Čistoća i zelenilo i preduzeće DG Company d.o.o. iz Subotice 16.8.2010. godine potpisali ugovor o izvođenju radova na „sanaciji deponije“, čija je vrednost 47.029.000 dinara sa PDV. Procenjena vrednost nabavke je bila 45 miliona dinara, a na tenderu su učestvovala samo dva ponuđača.

Funkciju direktora JKP Čistoća i zelenilo iz Subotice od novembra 2007. godine obavlja diplomirani pravnik i kadar Demokratske stranke Vladimir Dragin, koji je ujedno i predsednik Gradske izborne komisije u Subotici.

Prema pisanju medija, Dragin je juna 2000. godine krivično osuđen (K.1059/99) zbog toga što je kao rukovodilac veleprodaje subotičke firme Zorka holding, zajedno sa još sedam rukovodilaca tog preduzeća „stvarao i držao nedozvoljene novčane fondove u zemlji“. Mediji su pisali da su ti fondovi iznosili oko tri miliona tadašnjih nemačkih maraka, zbog čega je Dragin kažnjen sa osam meseci zatvora, koliko je proveo u pritvoru, i dve godine uslovno.

Funkciju gradonačelnika Subotice od 10.6.2012. godine obavlja lider subotičkih demokrata Modest Dulić, sin vlasnika preduzeća DG Company Ivana Dulića i brat Olivera Dulića. Prema podacima iz registra APR-a Ivan Dulić ima 100 odsto udela u preduzeću DG Company, dok je kao direktor preduzeća upisan njegov treći sin Igor Dulić.

izvori: Radio Subotica, Pištaljka.rs, NoviMagazin.rs

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 84
Pregleda: 12641

Povezana vest

Povezane teme

Oliver Dulić

jkp čistoća i zelenilo

vladimir dragin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.