Komentara: 90
Pregleda: 10687

Dulić: Protiv mene bogataši iz kriminalnog okruženja

30.09.2012. u 17:35h
Izvor: Blic
Bivši ministar za zaštitu životne sredine, rudarstvo i prostorno planiranje Oliver Dulić kaže da se protiv njega vodi medijska hajka, jer se, dok je bio na toj funkciji, zamerio bogatim ljudima iz kriminalnog okruženja.
Dulić: Protiv mene bogataši iz kriminalnog okruženja

- Iza medijske hajke protiv mene stoje veoma bogati ljudi iz kriminalnog okruženja koji su imali problem sa mojim radom i zakonima koji su doneti dok sam bio ministar - rekao je Dulić u sinoćnjem intervjuu subotičkoj Yu eko televiziji.

On je ukazao da su u vreme njegovog ministarskog mandata doneti zakoni i propisi kojima su iz džepova moćnika "izbijene stotine miliona evra".

Dulić je precizirao da, pre svega, misli na zakon kojim je odredjeno da se plati konverzija prava korišćenja zemljišta privatizovanih preduzeća u pravo svojine, kao i na projekat stanogradnje, odnosno angažovanja države u izgradnji više od 6.000 stanova po nižim cenama.

- Sve su to razlozi zbog kojih neko hoće da se osveti i najbolje to radi kroz nekoliko medija koje može da plaća. Možete da zamislite koliko košta naslovna ili dve ili tri cele stranice nedeljama i nedeljama u nekim medijima - rekao je Dulić.

On je kazao da je gradjevinsko zemljište bilo veliki potencijal društvenih preduzeća koja su kupovana za male pare, čime su vlasnici tih preduzeća kupovali pravo korišćenja tog zemljišta, s namerom da to preuzmu u njihovo vlasništvo bez dinara kompenzacije državi.

- Sada vlada najavljuje ukidanje tog zakona. A, autora tog zakona diskredituju provlačenjem kroz blato, skandalizovanjem rada, kako u raspravi u parlamentu njegova reč više ne bi imala nikakvo značenje", rekao je Dulić." Onda ukinete zakon u miru i tišini - dodao je on.


Komentarišući izjavu Ivice Dačića da se protiv njega vodi istraga, gde se kasnije u medijima pisalo da se radi o poslu postavljanja optičkih kablova duž auto-puta poverenog preduzeću "Nuba invest" iz Slovenije, Dulić je rekao da je još pre dve godine tražio istragu celog slučaja.

- Još 2010. godine, kada se to pojavilo kao problem, tražio sam od tužilaštva da ispita sve sporne stvari. Tužilaštvo je to istražilo, a ja sam dobio dokument da nije bilo kršenja zakona - rekao je Dulić.

Prema njegovim rečima, dve godine kasnije "neko ponovo otvara slučaj", a on ne vidi da se bilo šta promenilo, a informaciju da je u ceo slučaj uključena i slovenačka tajna policija nazvao je "apsolutnom glupošću".

On je rekao da je tim povodom kontaktirao i tužilaštvo i da je dobio odgovor da se protiv njega "tim povodom ne vodi nikakav postupak".

Dulić je, povodom tih optužbi, najavio i tužbu protiv dva dnevna lista i zatražio zaštitu od međunarodnih institucija, ne precizirajući kojih.

O vezi odnosa njega kao ministra i firmi koje su u vlasništvu njegove porodice, Dulić je pozvao državne organe da "ispitaju svaki sekund poslovanja bilo koga ko ima veze sa njim u poslednjih nekoliko godina”, prenosi Blic.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 90
Pregleda: 10687

Povezana vest

Povezane teme

Oliver Dulić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.