Komentara: 0
Pregleda: 11619

Devojčice iz Subotice druge na takmičenju "Srbija u ritmu Evrope"

26.06.2017. u 14:20h > 18:09
Izvor: Subotica.com
Devojčice iz Subotice osvojile su drugo mesto na takmičenju "Srbija u ritmu Evrope", koje je održano juče u Somboru. Pobednici ovogodišnje manifestacije su deca iz Niša, koja su na takmičenju predstavljala Tursku.
Devojčice iz Subotice druge na takmičenju "Srbija u ritmu Evrope"

Na takmičenju su nastupila deca iz 20 gradova i opština Srbije, a svaki tim je predstavljao po jednu evropsku državu, podržan od strane ambasade te države. Devojčice iz našeg grada su modernim plesom i pesmom na takmičenju predstavljale Portugaliju. Plesački deo grupe je iz Plesačkog kluba "Tornado".

Glasanje se sastojalo od glasova žirija i SMS poruka. Žiri je gradu sa najviše glasova dodeljivao maksimalnih 20 poena, a gradu sa najmanje glasova jedan poen. Od žirija, Subotica je dobila 14 poena. Isto je bilo i sa SMS porukama, gde je grad sa najviše dobijenih poruka dobio 20 poena, a grad sa najmanje poruka jedan poen. Devojčice iz našeg grada (Mina Stanković, Maša Čegar, Nikolet Jakša, Eleonora Zedi, Henrieta Maronka, Enike Meznerić i Aleksandra Ziđarev) dobile su 18 poena preko SMS poruka.

Međutim, nakon sabiranja bodova, finalni rezultat je bio takav da su Subotica i Niš imali isti broj poena, delivši prvo mesto. Prema pravilima glasanja, ukoliko dva grada imaju isti broj poena, bolji plasman zauzima grad koji je dobio više poena od grada domaćina. Sombor, kao grad domaćin, Nišu je dodelio maksimalnih 20 poena, a Subotici 15, te je tako prvo mesto pripalo deci iz Niša, drugo mesto Subotici, a treće mesto deci iz Vrnjačke Banje.

Devojčice iz Subotice druge na takmičenju "Srbija u ritmu Evrope"

Deca iz Niša na takmičenju su predstavljala Tursku, pesmom "I da mogu" od Emine Jahović. Nagrađena su desetodnevnim putovanjem u Tursku, dok će Niš dobiti 40 odsto od ukupnog prihoda od SMS poruka, koje će moći da donira nekoj od škola ili predškolskih ustanova. Takođe, Niš će sledeće godine biti domaćin festivala.

Nakon završenog takmičenja, kada su se utisci slegli, više o ovom jedinstvenom doživljaju ispričala nam je Adrijana Bezdan Cerna, majka od jedne učesnice, ujedno i koordinator grupe, navodeći da je devojčicama ovo takmičenje ostavilo nezaboravnu uspomenu i lepo iskustvo.

- Utisci su jako dobri. Sama organizacija živog prenosa i organizacija samog grada Sombora je bila fenomenalna. Bilo je jako naporno pošto su deca u subotu prisustvovala generalnoj probi u Sportskom centru "Mostonga" i kasno smo stigli sa njima kući, a već rano ujutro smo morali da krenemo kako bi stigli na vreme. - kaže Adrijana - Devojčice su bile jako uzbuđene i srećne što su se plasirale i što je došao finalni deo njihovog spremanja, koje je trajalo 5 meseci. Dale su sve od sebe i veoma smo zadovoljni rezultatom. Malo su se rastužile što nisu uspele da pobede, ali neće posustati i prijaviće se ponovo, sve do pobede.

Andrijana se zahvalila roditeljima devojčica koji bili najveća podrška i pomoć devojčicama, zatim Miroslavi Babić koja je pomagala ispred lokalne samouprave i svima koji su glasali za devojčice iz Subotice i pomogli da ostvare svoje snove.

Devojčice iz Subotice druge na takmičenju "Srbija u ritmu Evrope"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 11619

Povezane vesti

Povezane teme

srbija u ritmu evrope

takmičenje

pesma evrope

deca iz subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.