Komentara: 0
Pregleda: 4230

Subotica i sledeće godine učesnik takmičenja "Srbija u ritmu Evrope"

15.12.2017. u 13:47h
Izvor: Subotica.com
Devojčice iz Subotice, koje su na ovogodišnjem takmičenju "Srbija u ritmu Evrope" predstavljale naš grad i tom prilikom osvojile drugo mesto, predstavljaće Suboticu i na narednom takmičenju, koje će se održati sledeće godine u Nišu.
Subotica i sledeće godine učesnik takmičenja "Srbija u ritmu Evrope"

Takmičenje "Srbija u ritmu Evrope" nastalo je 2008. godine, s ciljem da osnovci i srednjoškolci Srbije upoznaju kulturu evropskih zemalja, kroz pesmu i igru. Na ovogodišnjoj manifestaciji, predstavnice našeg grada, Mina StankovićMaša ČegarNikolet JakšaEleonora ZediHenrieta MaronkaEnike Meznerič i Aleksandra Ziđarev, modernim plesom i pesmom predstavile su državu Portugal i osvojile drugo mesto, sa jednakim brojem bodova kao pobednik grad Niš. Pre toga, deca iz Subotice su dva puta bila učesnici takmičenja, 2011. i 2012. godine.

- Subotica je na ovogodišnjem takmičenju zamalo pobedila, te smo zbog toga doneli odluku da devojčice koje su predstavljale Portugal i zbog kojih je ambasador Portugala u julu posetio Suboticu, predstavljaju vaš grad i na narednom takmičenju u Nišu. Tamo ćemo imati prilike da gledamo decu iz 23 grada i opšte Srbije, što je nešto više u odnosu na do sada kada se takmičilo do 20 gradova i opštima, međutim, grad Kragujevac i Novi Sad su odlučili da nam se pridruže. Imamo zaista odličnu saradnju sa Gradom, ljudi su savršeni i uvek nasmejani, a deca su izuzetna i talentovana - rekao je Igor Karadarović, direktor programa "Srbija u ritmu Evrope", poželevši pobedu devojčicama iz našeg grada na narednom takmičenju.

Subotica i sledeće godine učesnik takmičenja "Srbija u ritmu Evrope"

Miroslava Babić, članica Gradskog veća zadužena za oblast kulture, istakla je da će Grad Subotica i naredne godine podržati devojčice i manifestaciju "Srbija u ritmu Evrope".

- Ovo takmičenje je veoma značajno, iz razloga što deca imaju priliku da kroz ples, pesmu i igru upoznaju kulturu i jezik neke nove države. Iako ne znamo koju državu će predstavnice našeg grada predstavljati sledeće godine, želimo im mnogo uspeha na takmičenju - poručila je Babić.

Subotica i sledeće godine učesnik takmičenja "Srbija u ritmu Evrope"

O tome koju državu će predstavnici 23 gradova i opština predstavljati na takmičenju, koje će se održati u junu naredne godine u hali "Čair", odlućivaće se između 25. i 30. januara 2018. godine u Beogradu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 4230

Povezana vest

Povezane teme

srbija u ritmu evrope

miroslava babić

pesma evrope

deca iz subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.