• Pregleda: 2556

Ambasador Portugala prilikom posete Subotici istakao mogućnost saradnje u oblastima kulture i turizma

Predstavnici lokalne samouprave primili su ambasadora Portugala, Augusta Žoze Pestana Saraiva Peišota, predstavnike manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“ i devojčice iz našeg grada, koje su na nedavno održanom takmičenju predstavljale Portugal.
Ambasador Portugala prilikom posete Subotici istakao mogućnost saradnje u oblastima kulture i turizma

Članica Gradskog veća zadužena za kulturu, Miroslava Babić zahvalila se predstavnicima manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“ i istakla da su kroz kulturu otvorena vrata za privrednu saradnju Grada Subotice i Portugala.

- NJ. E. gospodin Peišot je danas prvi put u poseti Subotici. Iskoristili smo razgovore da  ga upoznamo sa istorijom, kulturom i privrednim potencijalom našeg grada. Očekujemo da će nas on uskoro opet posetiti - kaže Babić.

Uporedivši Srbiju i Portugal, ambasador ove zemlje izrazio je uverenje da postoji veliki potencijal za saradnju, posebno u oblasti kulture i turizma.

- Nadam se da će upravo u tim oblastima biti prilike da ostvarimo značajniju saradnju između Portugala i Srbije,  ali i u Subotici. Portugal je zemlja, koja je po svojoj veličini slična Srbiji. Bilo u Lisabonu koji je naša prestonica, bilo u Briselu, koji je prestonica Evropske unije mi pružamo značajnu podršku Srbiji na putu ka EU - kaže  Augusto Žoze Pestana Saraiva Peišoto, dodajući da se nada  ponovnoj poseti.

Najveću dečju muzičku manifestaciju, na kojoj su devojčice iz Subotice osvojile drugo mesto, ambasador Portugala podržava već šest godina. Nakon sastanka sa predstavnicima lokalne samouprave, ambasador je razgovarao sa devojčicama, koje su mu u znak sećanja, poklonile uramljenu zajedničku fotografiju.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
Sting Odgovori
Ekselenciju je primio trecerazredni clan sns... hahahahahah
Kakva bruka i sramota
krcun Odgovori
Mali Samardzic,bivsi vatreni omladinac zutih.Sta reci na sve ovo,ludilo sistema.Dno dna.
kaja Odgovori
Subotici za dlaku izmakla pobeda, jer je grad domaćin Sombor dao 20 glasa Nisu, a 15 nama. Bolje da ovo stoji u naslovu. E moje komšije, bas ste super....
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.