Komentara: 8
Pregleda: 3698

Devet odbornika definitivno isključeno iz SVM

16.12.2015. u 14:03h
Izvor: Savez vojvođanskih Mađara (SVM)
U nastavku prenosimo saopštenje Saveza vojvođanskih Mađara.
Devet odbornika definitivno isključeno iz SVM

Savet Saveza vojvođanskih Mađara je na sednici održanoj 15. decembra razmotrio prigovore podnete na odluku Disciplinske komisije SVM, i predložio je za devet odbornika, koji su u okviru odborničke grupe SVM u Skupštini grada Subotice osnovali platformu Mađarskog Pokreta, da povuku svoju odluku jer samo zajedno mogu dobro obezbediti efikasno i snažno predstavljanje interesa građana Subotice Mađarske nacionalnosti. U višesatnoj raspravi su više puta uzeli učešće i prisutni od ovih devet odbornika, ali nisu izrazili spremnost za povlačenje svoje odluke o formiranju platforme.

Članovi Predsedništva, Saveta i sam Ištvan Pastor predsednik Saveza vojvođanskih Mađara su nekoliko puta zamolili disciplinskim postupkom obuhvaćene članove, da se predomisle o svom postupku, koji je u suprotnosti sa Statutom i Pravilnikom o radu stranke i koji su, zaobilazivši sve strukture i organe stranke, saopštili pred javnošću, i to sa govornice Gradske Skupštine. 

Savet SVM-a, nakon četvorosatne rasprave, sa žaljenjem je prihvatio činjenicu da pripadnici platforme Mađarskog Pokreta, umesto odgovornog rada koji se zasniva prvenstveno i isključivo  na interesima birača, nisu izrazili ni minimalnu želju za saradnju, što nedvosmisleno ukazuje na njihove osnovne ciljeve i namere, i na taj način nisu ostavili drugog prostora za Savez vojvođanskih Mađara, osim rešenja koje karakterišu rad svih drugih partija u ovakvim situacijama.

Savet Saveza vojvođanskih Mađara je sa jednim uzdržanim, sa dva glasa "za" i sa četrdeset glasova "protiv" odbacio prigovor odbornika platforme mađarskog Pokreta, Endre Čuso, Dr Zoltan Devavari, Ištvan Haško, Ilona Husak-Hof, Jožef Hužvar, Ervin Ištvan, Pal Javor, Dr Marta Kovać Torok i Laslo Ubori, i isključio ih iz stranke.

// kraj saopštenja

Izvor: Savez vojvođanskih Mađara (SVM)
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 3698

Povezana vest

Povezane teme

svm

savez vojvođanskih mađara

mađarski pokret

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.