• Pregleda: 3042

Devet odbornika definitivno isključeno iz SVM

U nastavku prenosimo saopštenje Saveza vojvođanskih Mađara.
Devet odbornika definitivno isključeno iz SVM

Savet Saveza vojvođanskih Mađara je na sednici održanoj 15. decembra razmotrio prigovore podnete na odluku Disciplinske komisije SVM, i predložio je za devet odbornika, koji su u okviru odborničke grupe SVM u Skupštini grada Subotice osnovali platformu Mađarskog Pokreta, da povuku svoju odluku jer samo zajedno mogu dobro obezbediti efikasno i snažno predstavljanje interesa građana Subotice Mađarske nacionalnosti. U višesatnoj raspravi su više puta uzeli učešće i prisutni od ovih devet odbornika, ali nisu izrazili spremnost za povlačenje svoje odluke o formiranju platforme.

Članovi Predsedništva, Saveta i sam Ištvan Pastor predsednik Saveza vojvođanskih Mađara su nekoliko puta zamolili disciplinskim postupkom obuhvaćene članove, da se predomisle o svom postupku, koji je u suprotnosti sa Statutom i Pravilnikom o radu stranke i koji su, zaobilazivši sve strukture i organe stranke, saopštili pred javnošću, i to sa govornice Gradske Skupštine. 

Savet SVM-a, nakon četvorosatne rasprave, sa žaljenjem je prihvatio činjenicu da pripadnici platforme Mađarskog Pokreta, umesto odgovornog rada koji se zasniva prvenstveno i isključivo  na interesima birača, nisu izrazili ni minimalnu želju za saradnju, što nedvosmisleno ukazuje na njihove osnovne ciljeve i namere, i na taj način nisu ostavili drugog prostora za Savez vojvođanskih Mađara, osim rešenja koje karakterišu rad svih drugih partija u ovakvim situacijama.

Savet Saveza vojvođanskih Mađara je sa jednim uzdržanim, sa dva glasa "za" i sa četrdeset glasova "protiv" odbacio prigovor odbornika platforme mađarskog Pokreta, Endre Čuso, Dr Zoltan Devavari, Ištvan Haško, Ilona Husak-Hof, Jožef Hužvar, Ervin Ištvan, Pal Javor, Dr Marta Kovać Torok i Laslo Ubori, i isključio ih iz stranke.

// kraj saopštenja

Izvor: Savez vojvođanskih Mađara (SVM)

povezane teme

8
Veteran Odgovori
Obična gluma,zašto onda nije isključen i gradonačelnik J.Maglai?Jako providno,gospodo iz SVM-a,ili ste pak toliki licemeri,da lažete sopstveni narod!Onda znači,da je "pala"gradska vlast u Subotici,ili pak,dok se može muzti gradska kasa,dotle će se podržavati skupštinska većina,gospodo mađari,jako pokvareno!
Vesko Odgovori
Po meni treba da vrate mandate stranki, kao i drugi koji su prebegli u druge partije. Kada
bi se to desilo, lokalni parlament nebi imao vecinu. Niko nije glasao za Vulinovu stranku
i Rasima Ljajica, kao za neki "Most", a DSS je kopletno presao SNS, tako da ova vecina ni
malo nije po volji biraca. Gosp. Magalai takođe treba da kifeluje sa funkcije gradonacelnika,
a ne da se jos uvek konduri i predlaze vece poreze i namete. Ima ga ko zameniti, sa bogatim
iskustvom u svemu, da mu jos jednom upadne kasika u med.
joška Odgovori
Čestitam! Samo kad ste se oslobodili Pastora.
Neobavešten Odgovori
Sad očekujemo da isključite i to troje iz predsedništva, koji su glasali za ili bili uzdržani. Na pravom ste putu uništenja, a tako vam i treba, jer svojim kvarnim ponašanjem, i sedenjam na dve i više stolica poslednjih godina samo da bi svoje fotelje sačuvali – to i zaslužili. A ostali članovi, ako su malo pametni, otiće u MM, pa će na sledećim lokalnim izborima osvojiti glasove i ući u vlast (sa SNS verovatno). A VMS će proći kao SRS svojevremeno, kad se formirao SNS. [*...*]
Kiš-Farkaš Šanjika Odgovori
@Veteran: Baš tako. SVM interesuju samo sopstveni interesi. Koga, bre, briga za grad? Jenciku sigurno ponajmanje....Jedino će pokazati veliku brigu pred izbore.
Eto, kako razmišljaju naše komšije (..."interesa građana Subotice Mađarske nacionalnosti"...). Svaki Subotičanin je dobar pod uslovom da je Mađar. Svi smo jednaki samo su Mađari malo jednakiji...

Jebešga, nisu bolji ni ovi moji ultranacionalisti iz SNS. TIŠINA TAMO!!!!
Lex Télor Odgovori
jer samo zajedno mogu dobro obezbediti efikasno i snažno predstavljanje interesa građana Subotice Mađarske nacionalnosti.
jeste,samo zajedno ali ne i sa Istvanom Pastorom
rt Odgovori
'' Nisu ostavili drugog prostora za SvM . . . '' - ma utisak mi je da gospodu iz '' zvanicnog'' SvM-a , u doglednoj buducnosti ceka veoma skucen prostor. Pojedinci , ako smatraju za shodno , mogu da se raspitaju - sa koliko '' kg '' se ulazi u skuceni prostor a sa koliko se izlazi .
hej haj Odgovori
svm nista nije drugo postigao sa ovim sto je izbacio svoj narod iz stranke i odrekao se sopstvenih madjara.Pali ste u ocima madjarskog naroda jar ne pustate da bilo ko drukcije misli i ukaze na propuste svm stranke. Na zalost nisu samo ovih 9 izbaceni nego jos dosta clanova otislo iz stranke jer su se razocarali nacinom vodjenja i odlucivanja unutar stranke.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.