Komentara: 15
Pregleda: 2263

„Desire festival prepušten sam sebi“

07.09.2012. u 01:39h
Izvor: Magyar Szó
-Imam utisak da je Festival Desire jako prepušten sam sebi, i pored toga što se festival dokazao, da je dokazao da može da se razvija, da je značajan, i to se ne može dovesti u pitanje, a ipak nisu spremni da u to investiraju - izjavio je za „Mađar so“ Andraš Urban, direktor subotičkog pozorišta „Deže Kostolanji“, koje se uveliko priprema za taj pozorišni festival u novembru.
„Desire festival prepušten sam sebi“

– Nažalost, sada smo već u situaciji da u odnosu na početni iznos grad već daje samo trećinu toga, pa tako u odnosu na šestomilionski budžet prvog festivala ove godine grad podržava ovaj festival sa svega dva miliona dinara. Čovek je, tako, u stalnoj dilemi da li da uopšte bude festivala – kazao je Urban.

Prema rečima Urbana, uzalud je i to što imaju podršku republičkog ministarstva i pokrajine, budžet festivala je toliko skroman da je nemoguće napraviti profesionalni festival kakav su zamislili. Dodatni problem predstavlja i činjenica što postoje izvori i konkursi kojima se, recimo, podržavaju samo manifestacije sa budžetom iznad određenog iznosa, ili samo manifestacije sa određenom tradicijom, recimo petogodišnjom, dok se „mlađe“ manifestacije ne podržavaju.

-Uprkos teškoćama, pokušavamo da se dogovaramo sa izvođačima, ali je to u ovakvim okolnostima veoma teško. Može se dogoditi da će ove godine festival trajati kraće – zaključio je Urban.

Izvor: Magyar Szó
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 2263
Povezane teme

desire festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.