Komentara: 1
Pregleda: 3563

Desire Central Station 2015 od 28. novembra do 6. decembra

04.11.2015. u 15:37h
Izvor: RTV City
Sedmi po redu međunarodni regionalni festival modernih pozorišnih predstava "Desire Central Station" biće otvoren predstavom “Kompleks Ristić” Olivera Frljića, a zatvoren predstavom “Egzodus “, Sabolča Tolnaija.
Desire Central Station 2015 od 28. novembra do 6. decembra

Ove godine pod sloganom “Bez komenatara / reci to glasno” i sa više više predstava nego prethodnih godina. Festival je nastao kao izraz želje poslenika Pozorišta Kostolanji da Subotica konačno dobije svoj međunarodni regionalni festival savremenog pozorišta i nazove ga po nadimku književnika Kostolanjija-Dezire, odnosno centralna stanica (Central Station) Dezireovog tramvaja, naziva serijala umetničkih programa pozorišta Kostolanji od 2006. godine.

Festival počinje u subotu, 28. novembra i traje do nedelje 6. decembra gostovanjem pozorišta iz Francuske, Rumunije, Mađarske, i domaćih Narodnog pozorišta Beograd i Novosadskog pozorišta.

Glavni pokrovitelj Festivala je Grad Subotica, u saradnji sa Fondom Gabor Betlen iz Mađarske, Nacionalnim savetom mađarske nacionalne manjine, Ministarstvom kulture Srbije, Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu i javno informisanje i Nacionalnim fondom za kulturu iz Mađarske.

Karte su dostupne od sutra na blagajni Pozorišta Kostolnji, tel. 531-991, radnim danima od 10 do 13 i od 17-19,30 časova, subotom od 10-13časova, ili elektronskom poštom na ticket@desirefestival.eu, ili na štandu Desire Festa u holu Narodnog pozorišta, zgrada Jadran - info telefon 064/23-54-930.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3563
Povezane teme

kostolanji deže

pozorište kostolanje deže

desire festival

pozorište kostolanji deže

pozorište deže kostolanji

deže kostolanji

desire central station

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.