• Pregleda: 5597

Deset gerontodomaćica dobilo zaposlenje

Zahvaljući Lokalnom akcionom planu i aktivnim merama zapošljavanja koje se realizuju zajedno sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, Gerontološki centar dobio je sredstva za projekat „Pomoć u kući za najstarije sugrađane“, koji je omogućio da deset gerontodomaćica dobije zaposlenje.
Deset gerontodomaćica dobilo zaposlenje

Gerontološki centar je dobio sredstva u iznosu od 1,34 miliona dinara za zapošljavanje deset gerontodomaćica preko programa javnih radova, u naredna četiri meseca. Prilikom uručenja ugovora, direktor Gerontološkog centra, Nenad Ivanišević rekao je da će nakon isteka programa gerontodomaćicama biti ponuđeno da zasnuju radni odnos u ovoj ustanovi socijalne zaštite.

- Sredstva za Gerontološki centar koje Grad daje u odnosu na  budžet za 2017. povećana za 16 odsto, ali isto tako je broj korisnika usluga pomoć i nege u kući i gerontoloških klubova povećan za skoro 20 odsto, što je u direktnoj relaciji jer smo povećanjem tih sredstava dobili mogućnost da zaposlimo ljude i odgovorimo potrebama starijih sugrađana - istakao je Ivanišević i podsetio da ova ustanova od 2012. godine učestvuje u programima za podsticanje zapošljavanja koje raspisuje Grad, te da su samo po tom osnovu  dobili više od 8 miliona dinara.

Za sprovođenje aktivnih mera zapošljavanja ove godine opredeljeno je više od 27 miliona  dinara, od čega Grad Subotica  učestvuje sa 15 miliona, dok ostatak obezbeđuje Nacionalna služba za zapošljavanje.

- Program ili aktivne mere zapošljavanja koji se finansiraju iz ovih izvora su javni radovi, subvencije za zapošljavanje i subvencije za samozapošljavanje. Gerontološki centar je renomirana ustanova koja ima višegodišnje iskustvo u sprovođenju projekata i zadovoljstvo mi je da rad i dalje podržava unapređenje rada ove uspešne institucije – rekao je Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje.

Među deset gerontodomaćica koje će u naredna četiri meseca pomagati našim najstarijim sugrađanima je i Kinga Frištek, koja je ovaj posao dobila nakon što se prijavila na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje.

- Ubrzo nakon što sam otišla u Nacionalnu službu za zapošljavanje ponudili su mi ovaj posao, pošto volim da radim i želim da radim stalno ovaj program mi mnogo znači – rekla je Kinga Frištek.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

9
KO TO TAMO PEVA Odgovori
Svaka čast naprednjacima kako brinu o svojoj GLASAČKOJ MAŠINERIJI.
market Odgovori
Sve ja samo marketing. i ove ženice koje su se zaposlile se koriste u reklamne svrhe.
Margita Odgovori
Farma na TV-u, farma u političkom životu. Ovo oni nazivaju zaposlenjem? Svaki mesec im prete raskidom ugovora ako ne budu išle na partijske sastanke i mitinge, a ove mučenice rade ne samo spremanje po kućama nego i negu (što se ne bi smelo). I sve to za dvadesetak hiljada...E, Farmo od države!
BMK Odgovori
Koliko ih je dobilo posao u Nemackoj?
DUX Odgovori
Postali smo jeftini glasači ..žalosno
Livio Odgovori
Gledam i prosto ne verujem, muka me je uhvatila od necije prepotentnosti.
Barem slike koje gledam tako odisu.
Kako ih je dzej sve postrojio, kao da su to zene u vojsci na vojnoj obuci.
A on sedi u udobnoj fotelji i soli svima pamet.
Covece, pa i oni su ljudi, gde ti je prava humanost.
Ne verujem da u citavom Gerontoloskom nije bilo jos 10 stolica da se postavi, pa da i one sednu ko ljudi, a ne da ih ovako ponizavate kao da su kriminalke pred streljackim vodom.
Ptica trkacica Odgovori
Polovina zena sa fotografija je stalno zaposlena u GC.
Andrea Odgovori
Jadne ne znaju šta ih čeka bižte odande što pre možete
Da, da... Odgovori
Opet ovaj... Pa kada ga voli kamera...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.