Komentara: 9
Pregleda: 6378
Foto

Deset gerontodomaćica dobilo zaposlenje

04.09.2018. u 17:17h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljući Lokalnom akcionom planu i aktivnim merama zapošljavanja koje se realizuju zajedno sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, Gerontološki centar dobio je sredstva za projekat „Pomoć u kući za najstarije sugrađane“, koji je omogućio da deset gerontodomaćica dobije zaposlenje.
Deset gerontodomaćica dobilo zaposlenje

Gerontološki centar je dobio sredstva u iznosu od 1,34 miliona dinara za zapošljavanje deset gerontodomaćica preko programa javnih radova, u naredna četiri meseca. Prilikom uručenja ugovora, direktor Gerontološkog centra, Nenad Ivanišević rekao je da će nakon isteka programa gerontodomaćicama biti ponuđeno da zasnuju radni odnos u ovoj ustanovi socijalne zaštite.

- Sredstva za Gerontološki centar koje Grad daje u odnosu na  budžet za 2017. povećana za 16 odsto, ali isto tako je broj korisnika usluga pomoć i nege u kući i gerontoloških klubova povećan za skoro 20 odsto, što je u direktnoj relaciji jer smo povećanjem tih sredstava dobili mogućnost da zaposlimo ljude i odgovorimo potrebama starijih sugrađana - istakao je Ivanišević i podsetio da ova ustanova od 2012. godine učestvuje u programima za podsticanje zapošljavanja koje raspisuje Grad, te da su samo po tom osnovu  dobili više od 8 miliona dinara.

Deset gerontodomaćica dobilo zaposlenje

Za sprovođenje aktivnih mera zapošljavanja ove godine opredeljeno je više od 27 miliona  dinara, od čega Grad Subotica  učestvuje sa 15 miliona, dok ostatak obezbeđuje Nacionalna služba za zapošljavanje.

- Program ili aktivne mere zapošljavanja koji se finansiraju iz ovih izvora su javni radovi, subvencije za zapošljavanje i subvencije za samozapošljavanje. Gerontološki centar je renomirana ustanova koja ima višegodišnje iskustvo u sprovođenju projekata i zadovoljstvo mi je da rad i dalje podržava unapređenje rada ove uspešne institucije – rekao je Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje.

Među deset gerontodomaćica koje će u naredna četiri meseca pomagati našim najstarijim sugrađanima je i Kinga Frištek, koja je ovaj posao dobila nakon što se prijavila na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje.

- Ubrzo nakon što sam otišla u Nacionalnu službu za zapošljavanje ponudili su mi ovaj posao, pošto volim da radim i želim da radim stalno ovaj program mi mnogo znači – rekla je Kinga Frištek.

Deset gerontodomaćica dobilo zaposlenje

Izvor: Subotica.com
Uručivanje Ugovora za sprovođenje javnih radova Uručivanje Ugovora za sprovođenje javnih radova Uručivanje Ugovora za sprovođenje javnih radova Uručivanje Ugovora za sprovođenje javnih radova Uručivanje Ugovora za sprovođenje javnih radova Uručivanje Ugovora za sprovođenje javnih radova Uručivanje Ugovora za sprovođenje javnih radova Uručivanje Ugovora za sprovođenje javnih radova
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 6378
Povezane teme

Nenad Ivanišević

ilija đukanović

srđan samardžić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.