• Pregleda: 6381

Deo ulice Save Kovačevića postaje jednosmeran

Deo ulice Save Kovačevića postaje jednosmeran

U ulici Save Kovačevića u Subotici, deo ulice Save Kovačevića, od ulica Teslina do ulice Josipa Kraša, menja se postojeći režim saobraćaja gde se uspostavlja jednosmernost ovog dela ulice Save Kovačevića sa pravcem kretanja saobraćaja od Tesline ulice ka ulici Josipa Kraša.

Saobraćajna signalizacija koja reguliše ovu promenu postaviće se dana 23. aprila 2014. godine.

Izvor: JP "Direkcija za izgradnju Grada Subotice"

povezane teme

12
Klinsman Odgovori
Mene samo zanima da li bi se režim saobraćaja menjao da tamo u toj ulici ne živi gradonačelnik? Tj. u njegovoj ulici po kratkom postupku može da se menja sve, a ostale nisu bitne?
Lalo Odgovori
Konacno!!! Svaka cast!!
Antiprotivna Odgovori
Bravo! Ovo je još davno trebalo napraviti. Ulica je tako uska i kada roditelji dođu po decu i parkiraju se više puta sam morala ići u rikverc sve do Tesline pošto je nemoguće mimoići se sa autom koji dolazi iz smera Josipa Kraša. U svakom slučaju biće sigurnije i za decu.
Antiprotivna Odgovori
@Klisman
1. Deo ulice gde živi gradonačelnik nije ni stoti deo prometan kao deo kod škole
2. Taj deo je i širi tako da nema potrebe
3. Taj deo je praktički slepa ulica pošto je 20-ak metara niže neki beli put, a ne više cesta tako da bi bilo malo nezgodno da bude jednosmeran :P
4. Deo ulice kod škole je preuzak da bi se mimoišla dva automobila ako ne siđu sa ceste, što je nemoguće učiniti kada su parkirani auti ispred škole roditelja koji su došli po decu
5. Nije bezbedno da auti silaze sa ceste i mimoilaze se tamo kuda hodaju deca

Glavno da se pljuje i u svemu pronalaze teorije zavere... da li imate barem jedan argument zašto ova ulica ne bi trebala biti jednosmerna i zašto bi deo kod gradonačelnika trebao?
Antiprotivna Odgovori
Ups izgleda da sam pogrešno pročitala Klismanov komentar. U svakom slučaju mislim da to nema veze sa gradonačelnikom koji nije ni blizu mesta gde se uvodi jednosmerna ulica:)
kix Odgovori
Klinsman
Sta lupas gluposti?
Gradonacelnik zivi skroz na drugom kraju ulice...sta on ima veze?
band Odgovori
Najjednostavnije je uluce usmeriti jednosmernima i napraviti prave lavirinte u gradu kao u Luke Sucica i kao kod Palmoticeve kao kod Jo Lajosa ili kod Prvomajske.
Zasto ne pokusati prosiriti ulice..jedna od najprometnijih ulica je i Teslina pa se na nekim mestima skoro nemoguce mimoici...napravite lavirinte od ulica da saobracajci jos vise mogu klepati.
Nije problem uska ulica kod skole....nego oni koju se zaustavljaju na samoj ulici......
Neka bude onda jednosmerna i Jo Lajosa i Pazinska pa i tamo se roditelji parkiraju i zaustavljaju da je nemoguce proci....
Najjeftinije i najgluplje resenje je ulice pretvarati u jednosmerne......
exsex Odgovori
Pa dobro, ali ko jos postuje saobracajni zakon u zemlji?
Pametnjaković Odgovori
Vrlo malo ulica u tom kraju zadovoljava uslove da bude dvosmerna.
One većinom imaju širinu jednosmernih ulica.
Dobro razrađenom saobraćajnom studijom saobraćajnih inženjera bi mogao da se olakša saobraćaj vozila u ovim uskim ulicama.
amacak Odgovori
isti problem postoji i u banijskoj na istom potezu od j. kraša do tesline. mogla bi ona biti jednosmerna u suprotnom pravcu.
svedok Odgovori
Ovo će zaživeti ako se bude i redovno kontrolisalo od policije. Pošto im je blizu nije problem da pošalju nekog da malo proveri kako se poštuje novi propis. Samo ako budu hteli. Inače će se pretvoriti u mesto gde će izbijati sukobi između vozača i bahate stoke koja misli da se znaci ne odnose na njih jer im je tako bliže. Taj koji kaže da ovo nije rešenje već treba proširiti ulicu nikad ovuda nije prošao. Ili možda da se poruši red kuća naspram škole? Na uglovima ovog dela ulice nije samo školsko dvorište već su privatne kuće. Mnogi to i ne primete jer paze na decu koja izlaze iz škole.
sveznalica Odgovori
Ovo je urađeno na zahtev škole, a ne nekoga ko živi tamo. A sve iz razloga bezbednosti dece, i taj njihov zahtev ide unazad dve tri godine, i sada im je odobren.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.