Komentara: 8
Pregleda: 6867

Deo ulice Jo Lajoša postaje jednosmeran

09.12.2020. u 15:14h > 10.12.2020. u 13:04h
Izvor: Subotica.com
Savet za bezbednost saobraćaja usvojio je predlog da ulica Jo Lajoša bude jednosmerna, io ukrštanja sa ulicom Ivana Broza do Mirka Bogovića, saopštio je Sekretarijat za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj. Zahtev za izmenu tehničke regulacije saobraćaja u ovoj ulici je već prosleđen nadležnima, nakon čega će se postaviti i odgovarajuća signalizacija.
Deo ulice Jo Lajoša postaje jednosmeran

Inicijativa da deo ulice Jo Lajoša bude jednosmeran potekla je od našeg sugrađanina, koji je ovaj predlog izneo u rubrici "Pištaljka" krajem oktobra, obrazloživši da bi to moglo da bude rešenje za problem velike frekvencije saobraćaja i nemogućnosti mimoilaženja vozila u ovoj ulici. Ulica ivana Broza će zadržati pravac, kako je ilustrovano dole na slici.

- Ulica Jo Lajoša od samo početka ka Kvantaškoj pijaci je vrlo prometna i vrlo često se javlja problem mimoilaženja dva vozila tj. nemogućnost da se dva vozila mimoiđu bez stvaranja gužve i zastoja u saobraćaju. Razlog tome su kako privatne firme i nove zgrade, tako i činjenica da je ulica koja je paralelna sa ulicom Jo Lajoša jednosmerna. Rešenje bi bilo da ovaj deo Jo Lajoša bude jednosmeran u suprotnom smeru ili u smeru u kom je trenutno paralelna ulica Ivana Broza, a da se smer ulice Ivana Broza promeni - predložio je naš sugrađanin.

Deo ulice Jo Lajoša postaje jednosmeran

Saobraćaj će biti jednosmeran od polovine ulice Jo Lajoša do Mirka Bogovića

Deo ulice Jo Lajoša postaje jednosmeran

Ulica Jo Lajoša iz pravca Mirka Bogovića

Deo ulice Jo Lajoša postaje jednosmeran

Ulica Jo Lajoša od ukrštanja sa ulicom Ivana Broza

Predlog je prosleđen nadležnima, a odgovor koji je stigao je pozitivan. Kako je saopštio Sekretarijat za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj, na sednici Saveta za bezbednost saobraćaja usvojen je predlog da ova ulica bude jednosmerna, i to iz pravca ukršavanja sa ulicom Ivana Broza prema ulici Mirka Bogovića.

- Projektant je dao pozitivno mišljenje i Služba za saobraćaj i energetiku je uputila zahtev JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje za izradu projekta za izmenu tehničke regulacije saobraćaja u ulici Jo Lajoša, nakon čega će biti postavljena odgovarajuća signalizacija - poručuju iz nadležnog Sekretarijata.

Deo ulice Jo Lajoša postaje jednosmeran

Ulica Ivana Broza, trenutno regulisana znakom za obavezan smer iz Mirka Bogovića

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 6867

Povezana vest

Povezana zviždaljka

Povezane teme

sekretarijat za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj

jednosmerna ulica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.