Komentara: 17
Pregleda: 3774
Foto

Delegacija Evropske unije posetila Suboticu

04.06.2018. u 15:35h
Izvor: Subotica.com
Delegacija zamenika šefova misija zemalja članica Evropske unija boravila je danas u Subotici, kako bi obišli neke od projekata koji se realizuju sredstvima iz fondova EU.
Delegacija Evropske unije posetila Suboticu

Pre obilaska članovi delegacije sastali su se u Gradskoj kući da gradonačelnikom Bogdanom Labanom i predstavnicima lokalne samouprave, a potom obišli Sinagogu, Palić...

Po rečima, Meteje Norčić Štamcer, zamenice šefa delegacije EU, predstavnici Evropske unije u Srbiji svake godine organizuje posete različitim gradovima i regijama naše zemlje.

- Ovo je način da pokažemo državama članicama kako EU gradi različite projekte, da se vidi gde novac ide i kako oni napreduju. Imali smo vrlo lep sastanak sa gradonačelnikom Labanom i njegovim saradnicima i razgovarali smo o brojnim temama, između ostalog o Sinagogi, čije je renoviranje počela Evropska unija a udruženim snagama članica EU Mađarska i Srbija projekat završile do kraja – istakla je Norčić Štamcer. - Razgovarali smo i o Paliću i ekološkim projektima koje Subotica planira da radi, jer EU namenjuje dosta novca u aktivnosti koje se tiču ekologije. Dali smo novac za čišćenje voda oko Palića, odnosno za izgradnju Regionalne deponije, jer ako nemamo čista grad turisti neće lako doći.

Delegacija Evropske unije posetila Suboticu

Evropskom unijom trenutno predsedava Bugarska, a po mišljenju Ive Krunove, zamenica ambasadora Bugarske u Srbiji, u našem gradu se oseti evropski duh.

- Zadovoljstvo mi je što sam čula da se Subotica uključuje u projekte Koridora 10, panevropskog koridora, jer ima važan geografski položaj a imaće još važniji kada bude u tom velikom evrpskom projektu – naglasila je Krunova. - Drago mi je da se dobro sarađuje sa EU na projektima koji će pomoći da se razvija turizam, ekonomija, da se radi na izazovima migracije, bilo da je legalna ili ilegalna. Nadam se da će ti projekti ispuniti svj finalni cilj a to je bolji život svih građana.

Delegacija Evropske unije posetila Suboticu

Milimir Vujadinović, šef radne grupe za praćenje migracija Grada Subotice i narodni poslanik, istakao je da je ova poseta velika čast za Suboticu, ali i obaveza da se nastavi zacrtanim planom.

- Ovo je vid priznanja za sve što smo na čelu sa radonačelnikom uradili kada su u pitanju migranska kriza i druge oblasti života. Želimo da pokažemo partnerima iz EU kako se troši novac njihovih poreskih obveznika na zajedničke projekte u Srbiji – dodao je Vujadinović. - Sinagoga je upravo primer kako izgleda saradnja rukovodstva EU u Briselu, članicama EU i vrha vlasti u Republici Srbiji.

Delegacija Evropske unije posetila Suboticu

Svoju posetu Subotici članovi delegacije su završili posetom Centru za socijalni rad i Prihvatnom centru za izbeglice.

Izvor: Subotica.com

Poseta grupe zamenika šefova misija zemalja članica EU subotičkoj Sinagogi

Poseta grupe zamenika šefova misija zemalja članica EU subotičkoj Sinagogi Poseta grupe zamenika šefova misija zemalja članica EU subotičkoj Sinagogi Poseta grupe zamenika šefova misija zemalja članica EU subotičkoj Sinagogi Poseta grupe zamenika šefova misija zemalja članica EU subotičkoj Sinagogi Poseta grupe zamenika šefova misija zemalja članica EU subotičkoj Sinagogi Poseta grupe zamenika šefova misija zemalja članica EU subotičkoj Sinagogi Poseta grupe zamenika šefova misija zemalja članica EU subotičkoj Sinagogi Poseta grupe zamenika šefova misija zemalja članica EU subotičkoj Sinagogi
Pogledaj ostale fotografije

Poseta grupe zamenika šefova misija zemalja članica EU Subotici

Poseta grupe zamenika šefova misija zemalja članica EU Subotici Poseta grupe zamenika šefova misija zemalja članica EU Subotici Poseta grupe zamenika šefova misija zemalja članica EU Subotici Poseta grupe zamenika šefova misija zemalja članica EU Subotici Poseta grupe zamenika šefova misija zemalja članica EU Subotici Poseta grupe zamenika šefova misija zemalja članica EU Subotici Poseta grupe zamenika šefova misija zemalja članica EU Subotici Poseta grupe zamenika šefova misija zemalja članica EU Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 3774
Povezane teme

osnovna škola miloš crnjanski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.