Komentara: 0
Pregleda: 3188

Delegacija Bavarske posetila Suboticu

03.06.2016. u 21:02h
Izvor: subotica.rs
Predsednik Skupštine grada Subotice, Tivadar Bunford, sastao se u Gradskoj kući sa poslanikom parlamenta nemačke savezne pokrajine Bavarske i predsednikom ASB Bavarska, Hansom Ulrihom Pfafmanom, koji je sa delegacijom nemačke organizacije Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) posetio naš grad.
Delegacija Bavarske posetila Suboticu

Prijem je upriličen uoči uručenja specijalizovanog vozila Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“, namenjenog za prevoz korisnika Doma do škole i dnevnih boravaka, koji je ASB Bavarska u saradnji sa partnerom iz Srbije – Inicijativom za razvoj i saradnju (IDC), donirala ovoj subotičkoj ustanovi.

Bunford i Pfafman su konstatovali da je, kada su deca u pitanju, veoma važno da im se pruži sva pomoć i podrška u obezbeđivanju uslova za njihov razvoj.

Sagovornici su se složili da su solidarnost, humanost i saosećanje s drugim – bitne ljudske osobine i da je saradnja u oblasti humanitarnog rada značajna, posebno na nivou malih, lokalnih zajednica, jer ljudi iz takvih sredina u nevolji i kriznim situacijama jedni drugima najviše pomažu, bez obzira što ih razdvajaju granice.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru obojica su izrazili zadovoljstvo zbog uspešne višegodišnje prekogranične saradnje između Subotice i Minhena, ocenili da bi trebalo da se razmotri mogućnost uspostavljanja institucionalne saradnje dva grada i istakli da bi bilo dobro da se uspostavi i međusobna razmena znanja i iskustava studenata i mladih.

Sastanku su prisustvovali sekretar Skupštine grada Subotice Đula Ladocki, i Nenad Kozomara, direktor Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“.

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3188
Povezane teme

tivadar bunford

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.