• Pregleda: 1909

Dečje radionice na Festivalu

U okviru Devetnaestog Međunarodnog festivala pozorišta za decu pored promocija knjiga, predstava održava se i niz radionica. Organizovane su plesne, pozorišne i lutkarske radionice kroz koje deca i odrasli imaju priliku da se upoznaju sa tehnikama i poetskim načelima nekih od trenutno najprestižnijih svetskih pozorišnih umetnika. Sutra Radionicu "Poetika lutaka i predmeta" vodiće čileanski pozorišni umetnik David Zuazola, dok protekla dva dana dečije radionice vodili su koosnivači ugledne kanadske trupe Robert Grinvud i Dana Mičel Lubke.
Dečje radionice na Festivalu

Oko petnaestoro dece različitog uzrasta imalo je priliku da učestvuje u dvodnevnoj radionici pod nazivom :”Radionica vizuelnih umetnosti”, koju realizuje kanadski umetnik Robert Grinvud. Deca su oduševljena novim načinom rada.

Robert Grinvud dolazi iz sveta pozorišta i proteklih 30 godina se bavi crtanjem. Deca su imala priliku da nauče različite stilove. Kaže da je oduševljen sa mladim Subotičanima, jer nisu uzdržani i spremni su da usvoje nova znanja.

Sutra u 11 časova na Otvorenom Univerzitetu će se održati radionica “Poetika Lutaka”, Davida Zuazola iz Čilea, a promocija knjige Ljubivoja Ršumovića “Zauvari” u 12 časova u Gradskoj biblioteci. Festival se završava u 26.maja.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.