Komentara: 1
Pregleda: 1525

Dečje pozorište predstavom za bebe "Čarobne reči" otvara sezonu

15.09.2023. u 15:59h
Izvor: Subotica.com
U Dečjem pozorištu sutra (subota) od 17 časova će biti odigrana predstava "Čarobne reči" namenjena najmlađim gledaocima (0-36 meseci). Autor ove dvojezične predstave je Biljana Vujović Bajka, a igraju Jelena Rašković, Fridrik Gertrud I Marko Vujević.
Dečje pozorište predstavom za bebe "Čarobne reči" otvara sezonu

Predstava "Čarobne reči" deci uzrasta do 3 ali i njihovim roditeljima pomoći će da kod svoje dece grade temelj dobrog i lepog vaspitanja. 

- Predstava govori o osnovnim rečima - pored toga kad deca nauče mama, tata, baba, deda,  porodicu da zovu, mislim da je jako važno za sve nas, jer je to neki osnov, mora biti koren vaspitanja - molim, hvala, izvolite. Tako nekako pretrčavamo u ovom savremenom tempu života, zaboravimo koliko je to važno, a to jeste osnov dobrog vaspitanja, kvalitenog vaspitanja, na osnovu koga treba da gradimo društvo - kaže Biljana Vujović Bajka, dr audio-vizuelne umetnosti i autor predstave. 

Dečje pozorište predstavom za bebe "Čarobne reči" otvara sezonu

Dečje pozorište predstavom za bebe "Čarobne reči" otvara sezonuPozorište za decu ima dugu tradiciju "Tearta u pelenama" u okviru koga su izvedne brojne predstave za bebe, i koje je formiralo čitavu generaciju budućih ljubitelja pozorišta. 

- Dečje pozorište Subotica ima jedan fantastičan projekat koji radi godinama. Oni su napravili pravac sa tim "Teatrom u pelenama". Ovo je 13. godina i to je zaista vredno poštovanja. Mi sa ovom premijerom, predstavom za bebe, otvaramo sezonu što govori o promišljenoj politici umetničkoj direktorice, Marte Aroksalaši, koja počinje od nultog uzrasta. Do te mere je to pametno da ona gradi publiku od tog najranijeg uzrasta, i vrlo ciljano razvija svoje programe, i vrlo ciljano edukuje svoju publiku - kasnije ih prepušta Narodnom pozorištu - kaže Biljana Vujović Bajka ističući da se to na ovaj način radi samo u Subotici - Kada je naša zemlja u pitanju, radi se tako dosledno i tako konstantno samo u Subotici. Nijedno pozorište nema tu tradiciju, niti to radi na ovakav način. Malo ko, slobodno mogu reći niko u našoj zemlji ne razmišlja na takav način. 

Dečje pozorište predstavom za bebe "Čarobne reči" otvara sezonu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 meseci i 1 nedelju
Komentara: 1
Pregleda: 1525
Povezane teme

Subotičko Dečje pozorište

dečje pozorište

premijera predstave

Marta Aroksalaši

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.