Komentara: 2
Pregleda: 10798
Foto

Deca iz OŠ "Miloš Crnjanski" prikupljala pomoć za ozdravljenje njihove vršnjakinje

21.12.2016. u 11:22h
Izvor: Subotica.com
U Osnovnoj školi "Miloš Crnjanski" krajem protekle nedelje održan je "Vašar za Ivu" na kojem su deca u holu svoje škole prodavala novogodišnje ukrase i čestitke u cilju prikupljanja pomoći za njihovu vršnjakinju Ivu Zvekić koja se bori da pobedi leukemiju.
Deca iz OŠ "Miloš Crnjanski" prikupljala pomoć za ozdravljenje njihove vršnjakinje

Ova humana akcija pokrenuta je od strane njihovih učiteljica - Jasmine Mandić, Eleonore Sabo Rac, i Monje Katić, kao i nastavnica Miljane Govlje i Laure Kovač, a učenici su svojom željom i voljom da pomognu svojoj sugrađanki uložila maksimalan trud i kreativnost.

- Imali smo veliku motivaciju, jer smo znali koji je krajnji cilj - a to je da se pomogne ovoj divnoj devojčici - rekla nam je učiteljica Jasmina Mandić

Deca iz OŠ "Miloš Crnjanski" prikupljala pomoć za ozdravljenje njihove vršnjakinje

Deca iz OŠ "Miloš Crnjanski" prikupljala pomoć za ozdravljenje njihove vršnjakinje

U ovoj akciji deca su prodajom svojih kreativnih radova prikupila 22.000 din, a kompletan iznos biće danas uplaćen na namenski račun za ozdravljenje Ive Zvekić.

Ova škola je od ranije poznata po raznim humanitarnim akcijama čime se deca podstiču i uče da njihovo malo nekima znači mnogo. Kako napominju u "Crnjanskom" akcija sa humanitarnim ciljem će se ponoviti i pred Uskršnje praznike.

Deca iz OŠ "Miloš Crnjanski" prikupljala pomoć za ozdravljenje njihove vršnjakinje

Sedmogodišnja Iva Zvekić se trenutno nalazi u Bolonji u klinici gde čeka na transplantaciju koštane srži. Za troškove lečenja neophodno je da se prikupi minimalno 90.000 evra, porodica je kroz razne donacije uspela da sakupi polovinu sume koja je ujedno bila i "karta" za odlazak u Italiju.

Porodica Zvekić se zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli da se prikupi novac za lečenje njihove Ive. Akcija prikupljanja pomoći nastavlja se, a u nastavku pogledajte načine kako možete da pomognete.

Uplata na dinarski i devizni račun

Porodica Zvekić preko humanitarne fondacije "Budi human" - Aleksandar Šapić ima otvorene namenske račune za dinarske uplate 160-449162-17, odnosno za uplate iz inostranstva (u EUR) devizni račun je 00-540-0001653.8 (IBAN RS35160005400001653850).

Donacije putem SMS-a

Ako želite sms-om da donirate za Ivu pošaljite "201" na broj 3030 (sve mreže u Srbiji). Cena jedne poruke je 100 dinara (PDV se ne naplaćuje). Za donacije iz Švajcarske pošaljite "human201" na broj 455 (cena poruke 10 CHF).

Donacija putem GoFundMe

Ukoliko želite da uplatite donaciju putem platne kartice (Visa, Mastercard, Amex) možete to učiniti preko online servisa GoFundMe. Za više detalja kliknite ovde.

Izvor: Subotica.com
Vašar dečijih radova za pomoć u ozdravljenju njihove vršnjakinje Vašar dečijih radova za pomoć u ozdravljenju njihove vršnjakinje Vašar dečijih radova za pomoć u ozdravljenju njihove vršnjakinje Vašar dečijih radova za pomoć u ozdravljenju njihove vršnjakinje Vašar dečijih radova za pomoć u ozdravljenju njihove vršnjakinje Vašar dečijih radova za pomoć u ozdravljenju njihove vršnjakinje Vašar dečijih radova za pomoć u ozdravljenju njihove vršnjakinje Vašar dečijih radova za pomoć u ozdravljenju njihove vršnjakinje
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 10798

Povezane vesti

Povezane teme

Humanitarna akcija

osnovna škola miloš crnjanski

iva zvekić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.