Komentara: 0
Pregleda: 13132

Deca i Deda Mraz održali lekciju iz humanosti

13.01.2017. u 15:53h
Izvor: Subotica.com
U okviru humanitarne akcije „Deda Mraz deci, deca Ivi Zvekić“ prikupljeno je 820.000 dinara namenjenih za pomoć u lečenju naše male sugrađanke, sedmogodišnje Ive Zvekić, koja se bori sa leukemijom.
Deca i Deda Mraz održali lekciju iz humanosti

Akciju je tokom decembra organizovalo Udruženje građana „Roditelji Subotice“, sa namerom da se ponudi što veći broj slatko-slanih novogodišnjih paketića, po što nižoj ceni koštanja, roditeljima koji žele da njihovom kupovinom svojoj deci, uzmu učešće u akciji. Paketić je koštao 400 dinara, od čega je 200 dinara namenjeno za pomoć Ivi, a ostalih 200 dinara je cena koštanja paketića.

- Razlika u ceni je obezbeđena zahvaljujući firmama koje su podržale akciju dajući svoje proizvode i/ili usluge besplatno ili sa značajnim rabatima, a to su štamparije “Birografika MB” i “Birografika Distribucija” i “Rotografika”, kompanije “Pionir”, “Dragulj”, “Minaqua”, “Suncokret”, “Trgopromet  /Univerexport”. Tu su i PU “Naša Radost” i volonteri Kancelarije za mlade, koji su pomogli pakovanje velikog broja paketića – ističu u Udruženju „Roditelji Subotice“. - Osim paketića, tokom decembra po vrtićima su organizovani i vašari prodaje novogodišnjih ukrasa, koje su deca sama napravila, a sredstva od prodaje su takođe bila namenjena maloj Ivi. Masovnosti akcije doprineo je stav roditelja članova Centralnog saveta roditelja PU „Naša Radost” da se akcija podrži, kao i svih roditelja koji su kupovinom humanitarnih paketića za svoju decu i ukrasa na vašarima, pomogli da akcija ima uspešan ishod, možemo slobodno reći, iznad očekivanog. Zahvaljujemo se na sinergiji svih učesnika akcije, koja je osim svog primarnog cilja, podstakla osećaj zajedništva, pozitivnost udruživanja i osećaj empatije među decom i roditeljima. Poslata je i jasna poruka da se angažovanjem, voljom, željom i posvećenošću, za kratko vreme, može postići mnogo.

Crkveni hor "Sveti Roman Melod" će u Velikoj većnici Gradske kuće u subotu, 14. januara sa početkom u 19,30 časova, održati 8. po redu novogodišnji humanitarni koncert. Ove godine prikupljenja sredstva idu za Ivu Zvekić.

Dok na hiljade mališana uživa u slatkišima iz humanitarnih novogodišnjih paketića, njihova vršnjakinja Iva sa mamom boravi u Italiji i čeka vesti o transplantaciji koštane srži.

- Od srca se zahvaljujemo svima koji su učestvovali u ovoj akciji i svima koji su do sada pomogli u prikupljanju novca za Ivinu operaciju – kaže devojčicina mama Snežana Zvekić. - Iva je dobro, prima terapiju jednom nedeljno dok čekamo da se nađe donor. Boravimo u roditeljskoj kući, i u bolnicu idemo samo da primi terapiju i da joj prekontrolišu krvnu sliku. Traženje donora je pokrenuto jos polovinom decembra i nadamo se da ćemo uskoro imati više informacija o tome.

KAKO DONIRATI?

Uplata na dinarski i devizni račun

Porodica Zvekić preko humanitarne fondacije "Budi human" - Aleksandar Šapić ima otvorene namenske račune za dinarske uplate 160-449162-17, odnosno za uplate iz inostranstva (u EUR) devizni račun je 00-540-0001653.8 (IBAN RS35160005400001653850).

Donacije putem SMS-a

Ako želite sms-om da donirate za Ivu pošaljite "201" na broj 3030 (sve mreže u Srbiji). Cena jedne poruke je 100 dinara (PDV se ne naplaćuje). Za donacije iz Švajcarske pošaljite "human201" na broj 455 (cena poruke 10 CHF).

Donacija putem GoFundMe

Ukoliko želite da uplatite donaciju putem platne kartice (Visa, Mastercard, Amex) možete to učiniti preko online servisa GoFundMe. Za više detalja kliknite ovde.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 13132

Povezane vesti

Povezano dešavanje

Povezane teme

Humanitarna akcija

iva zvekić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.