Komentara: 0
Pregleda: 1272

"Dani domaćeg filma" i u Subotici

28.10.2021. u 11:53h
Izvor: Subotica.com
U okviru manifestacije "Dani domaćeg filma", u bioskopu "Eurocinema" će u petak, 29. oktobra, od 17 časova biti prikazan dokumentarni film sa muzičkom temom "Viktorija, 15" mlade rediteljke Mine Petrović, koja će biti gošća na samoj projekciji. Ulaz je besplatan.
"Dani domaćeg filma" i u Subotici

Viktorija (15) je hevi metal bubnjarka iz Smedereva, čija interesovanja i ambicije ispunjavaju svoj pun potencijal tokom Rok kampa za devojčice 2017. godine. Tamo stiče puno prijatelja, a kamp joj priprema veliko iznenađenje koje rezultuje međunarodnom saradnjom i putovanjem u inostranstvo tokom leta 2019. godine. Nakon toga, vraća će u rodni grad zbog početka nove školske godine i to je pomalo pogađa, ali je sećanje na njeno iskustvo na Islandu motiviše da nastavi sa sviranjem bubnjeva, kao i pohađanjem škole i drugih aktivnosti.

Rediteljka fimla, Mina Petrović, rođena je 1991. godine u Beogradu, a završila je osnovne i master studije na smeru Filmska i TV montaža na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (2014/2020). Masterirala je sa svojim prvim dugometražnim dokumentarnim filmom "Viktorija, 15" i pisanim radom pod nazivom "Višedecenijski razvojni put muzičkog dokumentarca". Dobitnica je nagrade za najbolju montažu za film "Blizanci satkani od sna", reditelja Seada Šabotića i Lee Vahrušev, na međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Beldocs (2020), kao i nagrade za najbolju montažerku u 2020. godini "Marko Glušac" na Festivalu autorskog filma. Njen dokumentarni film prvenac "Viktorija, 15" dobio je posebno priznanje na festivalu Dok'n'Ritam (2020), a iste godine se učlanjuje u Udruženje filmskih umetnika Srbije kao režiser dokumentarnih filmova i ostvaruje status samostalnog umetnika.

"Dani domaćeg filma" i u Subotici

"Dani domaćeg filma" održaće se 29. i 30. oktobra u više od 40 bioskopa širom Srbije, a manifestacija ima za cilj promociju domaćih dokumentarnih filmova koji nisu imali široku bioskopsku distribuciju, a zaslužuju da budu viđeni.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1272
Povezane teme

bioskop Eurocinema

bioskopska projekcija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.