Komentara: 11
Pregleda: 3777
Foto

Današnji program "Zavičajnih dana" posvećen najmlađima, na trgu održan Dečji festival sporta

07.09.2023. u 14:55h
Izvor: Subotica.com
U okviru manifestacije "Zavičajni dani" danas je, na Gradskom trgu, upriličen Dečji festival sporta. U nastavku programa biće održana "Konferencija beba" (18h).
Današnji program "Zavičajnih dana" posvećen najmlađima, na trgu održan Dečji festival sporta

Mladi karatisti, fudbaleri, plivači, džudisti okupili su se u centru grada kako bi promovisali sport, takmičarski duh i fer-plej. 

Na ovaj način motivišemo mlade da se bave sportom i pomažemo im da odaberu sport koji je najbolji za njih. Opredelili smo se, pre svega, za borilačke sportove, pošto su i džudo i karate bazični sportovi i preporuka stručnjaka je da mala deca treba da se bave tim sportovima. Značaj akcije koju realizujemo u okviru "Zavičajnih dana" je višestruk jer promovišemo sport, mlade i sve ono što je dobro za našu zajednicu  - objašnjava Milorad Ćopić, član UO Saveza srpskih udruženja SBO i karate trener - Svaka manifestacija koja promoviše sport je od izuzetnog značaja, jer ima za cilj da najmlađe sugrađane zainteresuje za sportske aktivnosti koje su neophodne za pravilan razvoj. Mališani su danas u centru grada imali priliku da vide neke sportove koji nisu mejnstrim, a oni koji su zainteresovani mogu da se priključe nekom sportskom klubu - nadovezuje se Nenad Pavković iz plivačkog kluba "Spartak Prozivka".

Današnji program "Zavičajnih dana" posvećen najmlađima, na trgu održan Dečji festival sportaDanašnji program "Zavičajnih dana" posvećen najmlađima, na trgu održan Dečji festival sporta

"KONFERENCIJA BEBA" NA TRGU - Današnji program posvećen je najmlađim sugrađanima. Od 18h na bini u centru biće održani tradicionalna "konferencija beba", a potom i dečji koncert - Bebe do dve godine takmičiće se u brzom puzanju i ispijanju mleka u flašici, a roditelji će imati priliku da prikažu koliko su vešti u presvlačenju beba. Sledi dečji muzički festival u okviru kog će nastupiti deset sjajnih devojčica. Promocija mladih bez obzira koje vere i nacije bili je najbolja poruka "Zavičajnih dana" - ističe Miroslav Karan, predsednik Saveza srpskih udruženja SBO.

Mlada Subotičanka Nina Nimčević pune četiri godine trenira plivanje, a danas je na Gradskom trgu vršnjacima predstavila prednosti i blagodeti ovog sporta.

Plivanje je divan sport i imamo odlične trenere. Uz ovaj sport zimi se bavi i klizanjem, a uskoro ću da počnem da treniram i odbojku - priča Nina - Nema ništa lepše nego kad se deca okupe na treningu i uživaju u sportskim aktivnostima. Sport je odličan za naš razvoj i zato mislim da svako dete treba da trenira nešto.

Današnji program "Zavičajnih dana" posvećen najmlađima, na trgu održan Dečji festival sporta

Izvor: Subotica.com
Zavičajni dani 2023 - Dečji festival sporta Zavičajni dani 2023 - Dečji festival sporta Zavičajni dani 2023 - Dečji festival sporta Zavičajni dani 2023 - Dečji festival sporta Zavičajni dani 2023 - Dečji festival sporta Zavičajni dani 2023 - Dečji festival sporta Zavičajni dani 2023 - Dečji festival sporta Zavičajni dani 2023 - Dečji festival sporta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 meseci i 6 dana
Komentara: 11
Pregleda: 3777
Povezane teme

sport subotica

zavičajni dani

milorad ćopić

zavičajni festival sporta

miroslav karan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.