Komentara: 1
Pregleda: 3163

Danas počinju "XIV Dani Balinta Vujkova"

22.10.2015. u 10:48h
Izvor: Radio Subotica
Četrnaesti Dani Balinta Vujkova – dani hrvatske knjige i reči, biće održani od 22. do 24. oktobra, najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u gradskom pres centru.
Danas počinju "XIV Dani Balinta Vujkova"

Manifestacija počinje programom za decu danas u 13 sati u Hrvatskom kulturnom centru "Bunjevačko kolo", dok je u 19 časova u Hrvatskoj čitaoci predviđeno predstavljanje književne produkcije vojvođanskih Hrvata u poslednjih godinu dana.

Naučno–stručni skup biće održan u petak i subotu u čitaonici Gradske biblioteke. Multimedijalno veče na kojem će, između ostalog, Naci Zeliću biti dodeljena nagrada "Balint Vujkov Dida" za životno delo na području književnosti, biće održano u petak, u Velikoj većnici Gradske kuće od 19 sati.

"Dane Balinta Vujkova" organizuje Hrvatska čitaonica u Subotici, a suorganizator je Gradska biblioteka, uz podršku Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

Program  XIV Dani Balinta Vujkova

Četvrtak, 22.10.

  • HKC Bunjevačko kolo u 13 časova - "Narodna književnost u školi", program za vrtiće i škole - opera za decu  „Šumska kraljica”, izvode dečji hor „Bajićevi slavuji” Muzičke škole Isidor Bajić, Novi Sad i HKPD „Jelačić”, Petrovaradin, Predstavljanje  knjige narodnih basni Balinta Vujkova „Lisica i kokoš“
  • Hrvatska čitaonica (Bele Gabrića 21) u 19 časova - Književno veče,  Predstavljanje produkcije knjiga vojvođanskih Hrvata u periodu 2014/15.

Petak, 23.10.

  • Čitaonica Gradske biblioteke u 10 časova: Naučno stručni skup, Predstavljanje Zbornika radova sa skupova u periodu 2013/14
  • Park književnika, Trg slobode 1 u 13.30 časova - Polaganje venaca na bistu Balinta Vujkova
  • Velika većnica Gradske kuće u 19 časova - Multimedijalno veče

- dodela  nagrada  Naci Zeliću za životno delo na području književnosti „Balint Vujkov Dida“,
- dodela  nagrada  „Emerik Pavić“ za najbolji knjigu u 2014. godini
- dodela trijenalne nagrade „Iso Velikanović“ za najbolji knjigu proze u periodu 2012-2014. Na večeri nastupaju: Akademski hor Filozofskog fakulteta u Zagrebu „Concordia discors“, pevačka grupa Zlatovez Muzičke šjkole Subotica i mladi gajdaši Hrvatske čitaonice iz  Sombora i Subotice.

Subota, 24.10.

  • Čitaonica Gradske biblioteke u 9 časova - Naučno stručni skup-nastavak,
  • Kataloško predvorje Gradske čitaonice - Izložba produkcije knjiga u periodu 2014/15.
Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3163
Povezane teme

dani balinta vujkova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.