• Pregleda: 2867

Danas na Festivalu evropskog filma na Paliću

Danas na Festivalu evropskog filma na Paliću

U okviru takmičarskog programa Festivala evropskog filma na Paliću večeras će na Letnjoj pozornici biti prikazani „Ana, ljubavi moja“ reditelja Kalin Petera Netcera, dobitnik Srebrnog medveda na Festivalu u Berlinu i „Preterani Aksolotl“ filmski prvenac Helene Hegeman o životu buntovne tinejdžerke.

U selekciji „Paralele i sudari“ u biskopu „Eurosinema“ u 16.30 biće prikazan „Istočni biznis“ Igora Kobileanskog, dok će u 18.30 na velikom platnu biti poljski film „Poslednja porodica“ Jana P.Matusinskog.

Program „Hrvatska u fokusu“ danas će u 18.40 u bioskopu „Aleksandar Lifka“ predstavljati najnagrađivaniji hrvatski film „Ne gledaj mi u tanjir“ Hane Jušić.

U selekciji „Novi mađarski film“ u 16.30 u „Lifki“ biće prikazan „Zadavljen“ Arpada Šoptiša (Novi mađarski film), u 18 časova u Filmskom klubu Otvorenog univerziteta biće „Mrtvi magarci se ne plaše hijena“ (Eco dox) Joakima Demera, dok će u 21.30 u bioskopu „Abazija“ na Paliću početi „Zvezde Gaomeigua“ Marka GrbeSingha a potom i „Pred kraj leta“ Meriam Gurmagtih (Mladi duh Evrope).

U bioskopu „Abazija“ u 19 časova počeće i filmovi u selekciji „Undergroun sprit“, a u 21 čas specijalna projekcija filma „I ti imaš hendikep“.

Više detalja o programu, satnici, kao i lokacijama na kojima se održava Festival, možete pronaći na njihovom zvaničnom sajtu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.