Komentara: 0
Pregleda: 2356

Danas na Festivalu evropskog filma

18.07.2017. u 13:14h
Izvor: Subotica.com
Danas na Festivalu evropskog filma

U okviru Takmičarske selekcije na Letnjoj pozornici na Paliću večeras u 21 čas biće prikazana italijanski film „Fortunata“ Sergia Kastelita, o samohranoj majci i njenoj borbi da sebi i ćerci obeznedi egzistenciju, uhvati se u koštac sa sudbinom i stekne samostalnost. A onda se pojavi ljubav i pomrsi konce.

Na istom mestu u 23 časa biće grčko-poljka koprpdukcija „Park“ Sofije Eksarhou, smešten u Olimpijsko selo u Atini, deset godina posle Olompijade, kojim luta grupa dečaka u potrazi za novim avanturama.

U bioskopu „Eurosinema“ nastaviće se selekcija „Paralele i sudari“ i u 16.30 časova ljubitelji sedme umetnosti moći će da uživaju u filmu „Igla ispod praga“ Ivana Marinovića. Kako je najavljeno posle projekcije sa publikom će razgovarati protagonisti Nikola Ristanovski i Bogdan Diklić. Samo dva sata kasnije na istom mestu biće prikazan estonski film „Novembar“ Rainer Sarnet, svojevrsan miks magije, crnog humora i romantične ljubavi, smešten u pagansko estonsko selo u kome haraju vukodlaci, duhovi i kuga.

U bioskopu „Aleksandar Lifka“ u 16.30 časova biće prikazan „Kojot“ Marka Kostalja (Novi mađarski film), a u 18.45 „Ministarstvo ljubavi“ Pava Marinkovića (Hrvatska u fokusu).

U Filmskom klubu Otvorenog univerziteta u 18 časova počeće „Sloboda pod teretom“ Pavola Barabaša i „Puls“ Robina Petre (Eko dox).

U „Abaziji“ na Paliću u 19 časova biće prikazan izbor filmova snimljenih tokom međunarodnog filmskog kampa „Interakcija“, dok će u 21.30 početi projekcije filmova iz selekcije „Mladi duh Evrope“ „Zvezdano nebo iznad mene“, „Mesec, naš prijatelj“ i „Ostrva“.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2356
Povezane teme

bioskop Eurocinema

festival evropskog filma palić

letnja pozornica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.