• Pregleda: 18725

Danas komemoracija i sahrana tragično stradalog Alekse

Desetogodišnji Aleksa Dimitrov tragično je stradao kada je na kolonu njegovih školskih drugara na Divčibarama naleteo automobil. Dve devojčice su tom prilikom pretrpele lakše povrede. Danas će mali anđeo posle komemoracije biti sproveden do večne kuće.
Danas komemoracija i sahrana tragično stradalog Alekse

Mališan je poginuo poslednjeg dana rekreativne nastave na Divčibarama, pred sam polazak kući. Nezapamćena tragedija dogodila se kada su đaci Osnovne škole "Miloš Crnjanski", u pratnji učiteljice i rekreatora, u koloni prelazili ulicu, kada su krenuli u šetnju. Rekreator je uočio "tojotu", koja se velikom brzinom približavala, a mahanjem je uzaludno pokušavao da upozori vozača da stane.

Aleksa je stradao na licu mesta, dok su dve devojčice koje su se sa njim nalazile na začelu kolone zadobile lakše telesne povrede i nakon kraće medicinske obrade puštene su na kućno lečenje. Vozač (44), koji se žalio na kvar na kočnicama, je odmah priveden. Naknadnim veštačenjem utvrđeno je da su kočnice bile ispravne. Alhotestom na licu mesta utvrđeno je da vozač nije bio pod dejstvom alkohola. Nezvanično se moglo čuti da je u vozilu na zadnjem sedištu bilo maloletno lice. Više detalja biće poznato posle istrage.

U domu porodice Dimitrov u sredu, dan nakon velike tragedije, okupio se veliki broj rođaka, prijatelja, roditelja Aleksinih drugara. Majci Marini i ocu Vladimiru pružali su podršku i reči utehe, ako u ovakvim trenucima uopšte može da je bude.

I u dvorištu OŠ "Miloš Crnjanski" tog dana umesto uobičajene graje pred sam kraj školske godine, vladao je muk. Dečji smeh zamenile su suze za nastradalim Aleksom, učenikom trećeg razreda. Sveće, cveće, emotivne poruke ostavljali su učenici, roditelji njegovih drugara ispred ulaza u školsku zgradu...

Komemoracija za malog Aleksu biće održana danas u 11 časova u njegovoj školi, a sahrana je u 15,30 na Pravoslavnom groblju „Dudova šuma“.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

8
Igor Jurić Odgovori
Ogromna tragedija... Iskrena podrška i saučešće porodici.
Damir Odgovori
Mićko mali, počivaj u miru!
ČINJENICA Odgovori
Za kobnu sudbinu malenog Alekse, ali i mnogih drugih stradalnika uopšte, prvenstveno je kriv tzv. ljudski faktor. Počev u predmetnom slučaju od izostalog, a preko potrebnog obezbeđenja kolone učenika, pa do moguće bahate vožnje direknog vinovnika tragedije. Koje rizično ponašanje, uz propust blagovremene edukacije najmlađih i dobrog dela starijih (u izvesnim situacijama i "lakoćemo odnos" upravljača putevima što je u lokalu bivša Direkcija), su jedni od uzročnika neželjenih dešavanja.

Naime, iako je u povratnom mejlu opštinskog Info centra još 23. januara naglašeno da će neuslovni (neprepoznatljivi) saobraćajni znak u uličici Ivana Broza biti zamenjen, ne samo da to nije urađeno, nego je i znak zabrane skretanja u levu stranu nasuprot istom okrenut u suprotnom smeru, baš kao i novi znak nailaska na put sa pravom prvenstva (obrnuti trokut) na ulasku u uličicu iz pravca Kvantaške!? Nažalost, biće da su "šut karte" s posla uz krivične prijave jedino rešenje prizivanja k pameti,
Dejan Odgovori
Činjenica je da si ti debil
ČINJENICA
Navodno debil, a ti sa sve pratiocima, ali i (ne)odgovornim subjektima u pomenutom JP-u nikako da sagledate ovaj i ine druge probleme na putevima u gradu?! Baš! Potonje "zab*le me" društvo pride i krivično odgovorno zbog očigledno svesnog ugrožavanja bezbednosti u saobraćaju. Izražavanje saučešća jeste civilizacijski čin, ali u uslovima voljnog zanemarivanja pravovremenog preventivnog delovanja i rizičnog ponašanja vozača ništa drugo do obično - licemerje!
Ileš Hajnalka Odgovori
"Činjenica" zar Vama nije ništa sveto??? Ljudi su izgubili svoje prelepo dete, ceo grad tuguje, a Vi serete??? J...e nam se za Vaše glupe komentare i za sve saobraćajne znakove i sve!!! Stidite se i izvinite se ljudima u žalosti!!!!
ČINJENICA
Upravo iz poštovanja najsvetije vrednosti svakoga od nas, nažalost ne više i bivšeg nam sugrađanina Alekse, je i moja višegodišnja aktivnost i to ne samo na lokalnom nivou. Pošto kao navodni dušebrižnik i kvazi moralista (ko bi rekao s obzirom na izražavanje u glagolskom obliku neprimereno uopšte a pogotovo žalosnim povodom?) ne mislite tako, očigledno je ko bi trebalo da se izvinjava. Pre svega živima, a potom i inim stradalnicima.
HAJ-HAJ
@ HAJNALKA

Da je vozač "Tojote" obratio pažnju na znakove, saobraćajne i sugerisane mu od strane rekreatora, možda ne bismo svedočili tragediji. Ali, očigledno, i sam je delio vaš stav, odnosno j****o mu se za iste i, katastrofa je bila neizbežna. Zato, poželjno bi bilo da vidno obeležite vozilo, na primer, crvenom zastavicom. Tek da se zna!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.