Komentara: 8
Pregleda: 20407

Danas komemoracija i sahrana tragično stradalog Alekse

14.06.2018. u 10:51h
Izvor: Subotica.com
Desetogodišnji Aleksa Dimitrov tragično je stradao kada je na kolonu njegovih školskih drugara na Divčibarama naleteo automobil. Dve devojčice su tom prilikom pretrpele lakše povrede. Danas će mali anđeo posle komemoracije biti sproveden do večne kuće.
Danas komemoracija i sahrana tragično stradalog Alekse

Mališan je poginuo poslednjeg dana rekreativne nastave na Divčibarama, pred sam polazak kući. Nezapamćena tragedija dogodila se kada su đaci Osnovne škole "Miloš Crnjanski", u pratnji učiteljice i rekreatora, u koloni prelazili ulicu, kada su krenuli u šetnju. Rekreator je uočio "tojotu", koja se velikom brzinom približavala, a mahanjem je uzaludno pokušavao da upozori vozača da stane.

Aleksa je stradao na licu mesta, dok su dve devojčice koje su se sa njim nalazile na začelu kolone zadobile lakše telesne povrede i nakon kraće medicinske obrade puštene su na kućno lečenje. Vozač (44), koji se žalio na kvar na kočnicama, je odmah priveden. Naknadnim veštačenjem utvrđeno je da su kočnice bile ispravne. Alhotestom na licu mesta utvrđeno je da vozač nije bio pod dejstvom alkohola. Nezvanično se moglo čuti da je u vozilu na zadnjem sedištu bilo maloletno lice. Više detalja biće poznato posle istrage.

U domu porodice Dimitrov u sredu, dan nakon velike tragedije, okupio se veliki broj rođaka, prijatelja, roditelja Aleksinih drugara. Majci Marini i ocu Vladimiru pružali su podršku i reči utehe, ako u ovakvim trenucima uopšte može da je bude.

Danas komemoracija i sahrana tragično stradalog Alekse

I u dvorištu OŠ "Miloš Crnjanski" tog dana umesto uobičajene graje pred sam kraj školske godine, vladao je muk. Dečji smeh zamenile su suze za nastradalim Aleksom, učenikom trećeg razreda. Sveće, cveće, emotivne poruke ostavljali su učenici, roditelji njegovih drugara ispred ulaza u školsku zgradu...

Komemoracija za malog Aleksu biće održana danas u 11 časova u njegovoj školi, a sahrana je u 15,30 na Pravoslavnom groblju „Dudova šuma“.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 20407

Povezana vest

Povezane teme

sahrana

osnovna škola miloš crnjanski

komemoracija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.