Komentara: 41
Pregleda: 40913

Automobil naleteo na kolonu dece, devetogodišnjak poginuo, dve devojčice povređene

12.06.2018. u 14:59h
Izvor: Blic
Jedan dečak je poginuo, a dve devojčice su povređena kada je automobil "tojota" na Divčibarama naleteo na kolonu dece, učenika OŠ "Miloš Crnjanski" iz Subotice, koja su se spremala za povratak kući.
Automobil naleteo na kolonu dece, devetogodišnjak poginuo, dve devojčice povređene

"Učiteljica je bila na početku kolone, a na začelju vodič, koji je video da pravo ka koloni mališana juri automobil koji nije smanjivao brzinu. Vodič mu je mahao da stane, ali vozač nije video ni njega, ni decu."

Ovako pričaju očevici užasne saobraćajne nesreće koja se oko 10.15 jutros dogodila na Divčibarama, kada je automobil "tojota" udario u grupu dece dok su prelazila ulicu i usmrtio devetogodišnjeg dečaka A. D. Nesrećni dečak je odmah preminuo, a u udesu su lakše povređene dve devojčice, T. S. (10) i V. T. (10), i njima se lekarska pomoć ukazuje u bolnici u Valjevu.

Kako saznajemo, kolona učenika trećeg razreda osnovne škole prelazila je ulicu. Kada je već više od pola kolone prešlo na drugu stranu Valjevske ulice, na njih je naletela "tojota" beogradske registracije, koju je vozio V. V. (43).

Do stravičnog udesa je došlo u neposrednoj blizini hotela "Pepa", u kojem su deca bila smeštena.

Učenici subotičke osnovne škole su danas trebalo da se vrate kućama sa rekreativne nastave, a vreme između doručka i ručka želeli su da iskoriste za šetnju.

Zasad nije zvanično utvrđeno da li vozač "tojote" iz nekog razloga nije video decu, ili nije uspeo da zakoči zbog kvara. Policija je privela vozača vozila.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i predsednik Skupštine grada Tivadar Bunford uputili su porodici preminulog dečaka izjave saučešća. Gradonačelnik je pozvao pravosudne organe da što pre sprovedu sve istražne radnje kako bi se obezbedili dokazi o razlozima stravičnog događaja, a krivcu izrekla najstroža kazna.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 41
Pregleda: 40913

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.