• Pregleda: 6256

Dan suncokreta u Subotici

U saradnji sa Gradom Subotica, Hotel "Galerija" 6. septembra će prvi put organizovati Dan suncokreta. U okviru manifestacije, koja će obuhvatiti bogat zabavni program, biće organizovano i takmičenje za izbor najvišeg suncokreta i suncokreta sa najvećom glavom. Pobednike takmičenja očekuju vredne nagrade.
Dan suncokreta u Subotici

Hotel Galerija poziva sve zainteresovane građane, koji su zasadili suncokret a žele da učestvuju u takmičenju da se jave lično na recepciju Hotela „Galerija“ ili na broj telefona 647-111.

Komisija će u narednom periodu izvršiti merenja na terenu i oceniti takmičara. Do sada je komisija izvršila oko 60 merenja na terenu. Za najbolje rezultate u dve kategorije, predviđena su i dva fonda nagrada.

U skopu manifestacije, biće održane i kreativne radionice za decu, kao i takmičenje u pravljenju hleba sa semenkama. Obeležavanje Dana suncokreta, podržao je i Grad Subotica, obezbedivši bogat prateći program.

Seme suncokreta ubraja se u namirnice koje blagotvorno deluju na ljudsko zdravlje. Bogato je aminokiselinama, nezasićenim masnim kiselinama i vitaminima, suncokret poseduje antioksidantno dejstvo. Sadrži fosfor koji čisti krvne sudove, jod koji utiče na pravilan rad štitne žlezde, gvožđe , cink i druge korisne minerale. Seme suncokreta pomaže kod zapaljenja sluzokože, pozitivno deluje na plodnost, snižava krvni pritisak a pomaže i u očuvanju vida.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Ivana Radinović

povezane teme

9
Ivana Odgovori
O ne, hahah kakve li gluposti. Svasta.
Boris Odgovori
Kakav um moze da smisli duzijancu u vidu suncokreta uoci Duzijance, a jos ova sto promovise sa tremom... Jao haha Subotico, jadna li si.
mali Odgovori
bravo za ves masinu ...koja sve pere
Silvija Odgovori
Too boring, boring, boring...trema je od gospodje cudo a tema, kako kazu bez maste. A Jenei se bavi semenkama i besmislicama :)
Cannibal Odgovori
Колико је извдојено из буџета за ову преко потребну манифестацију без које смо једва преживели деценију досманлијског терора?
Vesko Odgovori
Kako tu nema dogradonacelnika. To je ozbiljan propust organizatora, jer se radi u vrhunskom
strucnjaku agronomije, ali i za svoj džep.
Srdjan Odgovori
Dobro sto nije pocela da place od suncokret treme :) suncokret je cudo. Hahahi
kojot Odgovori
Јел установљен можда и дан гелегуња? Сад ће мојш мало почети да зрију па пи било добро да "легне"нека манифестација поводом тога.Све је извесније да ће нам то бити храна будућности па буи ваљало да им се посвети нека манифестација.

Ben alakult talán gelegunja nap? Most kezd egy kicsit érlelni, és pi jó, hogy "meghatározza" bizonyos események toga.Sve nagyobb a valószínűsége, hogy ez lesz a jövő az élelmiszerek és Bui jó, ha kapnak egy esemény.
Goran Odgovori
Toliko je znacajno da cak ni suorganizatora tj. ovoga gradonacelnka sto se bavi semenkama nema. [*...*] slazem se sa danom gelegunja i predlazem dane paprike.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.