Komentara: 0
Pregleda: 2941

Dan rekordera Mlekare Subotica

09.03.2012. u 16:05h
Izvor: RTV Yueco
Dan rekordera Mlekare Subotica

Mlekara Subotica organizovala je Dan rekordera na kojem je podelila zahvalnice i plakete najuspešnijim farmerima i pravnim licima po kolilčini isporučenog mleka u 2011. godini. Mlekara Subotica protekle godine otkupila je 53 miliona litara sirovog mleka, što je za 6% više nego u 2010. godini. U kategoriji pravnih lica najviše mleka je isporučilo preduzeće AD Sava Kovačević iz Vrbasa, preko 2,2 miliona, dok je među farmerima najuspešniji bio Mikloš Balaša iz Čantavira sa preko milion litara isporučenog sirovog mleka.

Mikloš Balaša iz Čantavira jedini je farmer među kooperantima Mlekare Subotica koji je u protekloj godini isporučio više milion litara mleka. Tačnije, 1.052.573 litra, što je povećanje između 10 i 20% u odnosu na godinu dana ranije. On je time zauzeo prvo mesto po količini isporučenog mleka na listi farmera kooperanata Mlekare Subotica, sa kojom sarađuje više od dve decenije. Na današnjem Danu rekordera uručena mu je zahvalnica za postignuti rezultat.

Jedna od najuspešnijih domaćih mlekara u toku 2011. godine otkupila je 53 miliona litara sirovog mleka, što je za 6% više nego u odnosu na 2010. godinu. Prosečna otkupna cena iznosi 31,23 dinara po litru. Količina najkvalitetnijeg mleka iz godine u godinu povećava. Dan rekordera Mlekare Subotica upriličen je kako bi bili predstavljeni najveći proizvođači sirovog mleka iz kategorija porodičnih farmi i pravnih lica. Mlekara na ovaj način želi da oda priznanje i istakne uspeh najvećih farmera koji im svakodnevno isporučuju sirovo mleko.

Na Danu rekordera uručene su plakete za proizvođače koji se nalaze među prvih 30 farmera, kao i zahvalnice koje su uručene za pet najvećih farmera i tri najveća dobavljača među pravnim licima. To su, pored pomenutog Balaše, Geza Vojčena, Janoš Kečenović, Đorđe Pušin i Josip Mačković. Od pravnih lica, u prva tri dobavljača sa ukupno skoro četiri miliona litara mleka su AD Sava Kovačević Vrbas, AD Kelebija sa Kelebije i doo Gere Senta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2941
Povezane teme

mlekara subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.