Komentara: 28
Pregleda: 5738

Dan OŠ "Matija Gubec" iz Tavankuta

08.02.2013. u 16:57h
Izvor: RTV Yueco
Osnova škola „Matija Gubec“ iz Tavankuta svečanom akademijom u Velikoj većnici Gradske kuće obeležila je dan škole.
Dan OŠ "Matija Gubec" iz Tavankuta

Proslavi su prisustvovali, osim đaka škole, predstavnici Zagrebačke županije, grada Zagreba i osnovnih škola iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Predstavnici grada sastali su se sa gostima, a na sastanku je zaključeno da Subotica može imati brojne koristi koristeći iskustva zemalja iz okruženja kada je u pitanju obrazovanje, ali i povlačenje novca iz Evropskih fondova.

Osnovna škola „Matija Gubec“ svečanom akademijom u Velikoj većnici Gradske kuće danas je proslavila dan škole. Proslavi su prisustvovali, osim đaka i predstavnici obrazovnih institucija iz Hrvatske i Republike Bosne i Hercegovine, koje nose ime Matije Gubeca, kao i predstavnici ustanova sa kojima škola sarađuje.

Predstavnici grada Zagreba I Zagrebačke županije istakli su da je na sastanku sa predstavnicima grada dogovoreno da se saradnja Zagreba i Subotice produbi. Zagreb je velika kulturna metropola sa velikim brojem kulturnih institucija, i postoji želja da se uspostavi trajnija kulturna saradnja sa Suboticom, koja bi otvorila mogućnosti za prenošenje iskustava naših suseda o načinu povlačenja novca iz Evropskih fondova, pošto je Republika Hrvatska pred ulaskom u EU.

Dan OŠ "Matija Gubec" iz Tavankuta

Članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja sa saradnicima je primila delegaciju gostiju. Na sastanku je zaključeno da je osnovni problem u ostvarivanju aktivnosti koje škole sprovode nedostatak finansijskih sredstava, a budući da se radi o školama iz tri države, zaključeno je da bi bilo dobro uključivanje škola u IPA prekogranične programe, kao jedan od načina da se reši problem finansija.

U Osnovnoj školi „Matija Gubec“ realizuje se nastava na srpskom i hrvatskom jeziku, a školu pohađa 350 učenika. Pored engleskog jezika deca škole uče nemački i mađarski, kao i bunjevački govor.

Izvor: RTV Yueco
Dan OŠ "Matija Gubec" iz Tavankuta Dan OŠ "Matija Gubec" iz Tavankuta Dan OŠ "Matija Gubec" iz Tavankuta Dan OŠ "Matija Gubec" iz Tavankuta Dan OŠ "Matija Gubec" iz Tavankuta Dan OŠ "Matija Gubec" iz Tavankuta Dan OŠ "Matija Gubec" iz Tavankuta Dan OŠ "Matija Gubec" iz Tavankuta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 28
Pregleda: 5738
Povezane teme

tavankut

Matija Gubec

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.