Komentara: 10
Pregleda: 4125

Dačić: Radimo na rasvetljavanju slučaja krađe spomenika

02.11.2013. u 20:52h
Izvor: RTV Yueco
Policija radi na rasvetljavanju krađe spomenika "Ptica slomljenih krila" u Subotici, ali za sada nema indicija da taj događaj ima neku međunacionalnu ili političku pozadinu, rekao je juče premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.
Dačić: Radimo na rasvetljavanju slučaja krađe spomenika

Dačić je u Skupštini Srbije rekao da osuđuje krađu tog spomenika i naveo da je formirana posebna radna grupa za rasvetljavanje tog krivičnog dela.

Dačić je rekao da je taj spomenik postavljen 1994. godine, kada su tenzije bile veće, i da ne veruje da danas, deceniju kasnije, razlog za krađu spomenika mogu biti verski, nacionalni ili politički razlozi. "Bili bismo zadovoljni ako bi se otkrili počinioci i MUP radi na tome", rekao je Dačić i naveo da se broj krivičnih dela koja su zasnovana na nacionalnoj osnovi u Vojvodini smanjuje svake godine i da tome doprinosi atmosfera tolerancije i razgovora ne samo sa susednim državama već i u Srbiji, pa između ostalog i sa Savezom vojvodjanskih Madjara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 4125

Povezane vesti

Povezane teme

spomenik ptica slomljenih krila

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.